Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, önceki gün yaptığı bir inceleme gezisinde verdiği demeçte “Birileri bizden önce bir hastane yaptırdı, ona da isimlerini verdiler. Ona sıra gelirse bizim isim koyacağımız çok eserimiz var. Hem de ciddi anlamda eserler” demişti. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Milletvekili Temel Coşkun’un bu açıklamasını kendisine yakıştıramadığını söyledi.

Yalova’da Ak Parti öncesinde görev yapan milletvekillerine çok büyük bir haksızlık yapıldığını belirten Dağ, “Sayın Coşkun’un açıklamasını okuyunca hem çok şaşırdım, hem üzüldüm. Merhum Cevdet Aydın ve bakanlık yapmış Yaşar Okuyan, Yalova’ya çok büyük hizmetleri olmuş iki milletvekilimizdir. Bu konuya siyasi bakmamak, herkesin hakkını vermek gerekir. Sadece deprem döneminde yapılanlar bile Sayın Temel Coşkun’un bu sözlerinin haksız ve ayıp olduğunu gösterir. Yalova’da kamu binası, hastane, rehabilitasyon merkezi ve daha niceleri olmak üzere çok sayıda eserde bu iki milletvekilimizin imzası vardır. Bunu sadece Yalovalılar değil tüm civar il ve ilçelerimiz de çok iyi biliyor. Ancak sanıyorum Sayın Coşkun’un ya hafızası kendisini yanıltıyor ya da siyaseten böyle bir demeç veriyor” dedi.

Standart hükümet yatırımları dışında Ak Parti döneminde Yalova’ya yatırım gelmediğini de kaydeden Dağ, “Sayın Coşkun’a çağrımdır. Kendisi Yalova’ya çok sayıda eser kazandırdıklarını söylüyor. Gelsin, eğer layıksa Çiftlikköy’deki bir eserine de ben ismini vereceğim” diye konuştu.