İlahiyatçı öğretmenler ve diyanet çalışanlarından oluşan üyeler bundan sonra daha yoğun olarak bir araya gelerek daha etkin çalışmalar yapmaya karar verdiler.
     Resmi birliktelikten çok gönül birliğinin başarıda etkinliğine değinen İHL. Meslek dersleri öğretmeni Yılmaz Taşdemir, ‘‘Asrımızdaki hayat standartlarının gelişmesiyle insanlar birbirini aramaz oldu. Ancak dini duyguların bu kötü gidişi yıkacak güçte. Bunun için de güç birliğinin önemli ’’dedi.
 
  
     Yeni İmam Hatip’in açılış sürecine ve avantajları hakkında bilgi veren, Çiftlikköy’de açılacak olan İmam Hatip Okulu kurucu müdürü Metin Bedir, ‘‘   Bu konuda halkın yeterli bilgiye sahip değil. Halkın bilgilendirilerek çocuklarının daha iyi ve ahlaki değerlere bağlı yetişmelerine hizmet edecek bir okul olacak ’’dedi.
 
 Dernek başkanı Mehmet Karaman, tüm üyelerin bu yoğun Ramazan programına rağmen davete icabet etmelerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Bu toplantıların rutin olarak devam edeceğini belirtti. Sahur yemeğini yiyerek toplantı sonlandırıldı.