Ertan, İsvan’ın 1950 yılında İstanbul’dan gelerek eşi Cumhuriyet Reha İsvan ile birlikte Taşköprü’ye yerleştiklerini, 63 yıldan beri birbirlerine komşu olduklarını ve babasının da yakın dostu olduğunu söyledi.

  Ertan, ‘İsvan’ın Taşköprü’ye yaptığı katkılar ve hizmetlerden dolayı Taşköprü Belediye Meclisi’nin 03.04.2013 tarih ve 13 sayılı kararı ile Taşköprü merkez mahallesindeki Atatürk caddesine bağlı bulunan Sayın Ahmet İsvan ve ailesinin oturduğu evin önünden geçen sokağa, Ahmet Vamık İsvan” ismin verdik’dedi.

    Ertan, İskan’a, belgeyi kendisine sunarken ayrıca, Taşköprü Belediyesinin arması bulunan bir plaketi de takdim etti.

           Bu durum karşısında çok şaşıran ve oldukça duygulanan İsvan’da, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ile Belediye Meclis Üyelerine almış oldukları bu karardan dolayı teşekkür etti ve iki başkan arasında duygusal anlar yaşandı. 

    Ertan, ‘Mutlu olay 08.05.2013 Çarşamba günü saat 15.00’de yaşanırken 3 saat sonra saat 18.00’de Sayın Ahmet İsvan’ın değerli eşi Cumhuriyet Reha İsvan Hakkın rahmetine kavuştu. Bu olay Taşköprü halkının tamamını üzüntüye sevk etmiş olup, Taşköprü Beldesi ve Taşköprü Belediye Başkanı olarak İsvan ailesine başsağlığı diler, geride kalan eşine, kızına, oğullarına ve tüm sevenlerine Allah’tan sabır niyaz ederim’dedi.