‘Çiftlikköy’e bir ortaokul ve Anadolu Kız Meslek Lisesi yapılacak’

     Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne bir ortaokul, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi’nin arkasına ise Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin yapılacağının müjdesini verdi.

    Çiftlikköy’de eğitim adına önemli adımlara imza attıklarını belirten Ataman, ‘Ülkenin geleceği olan çocukların ve gençlerin sorunsuz olarak eğitim ve öğretime devamını sağlamak için Çiftlikköy’de eğitim adına yatırımlar yapacağız. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki ortaokulun, temeli kazılmaya başlandı. 16 derslikli bir ortaokul yapılıyor, ihtiyaca göre kullanılacak. Anadolu Lisesi’nin arkasına Anadolu Kız Meslek Lisesi yapılacak. Burada zemin etütlerine başlandı, Sakarya’dan işçiler geldi ve zemin etütlerine başladılar. Nüfusumuz çok artıyor. İlçedeki öğrenci sayımız 5.500 oldu. Aynı zamanda bu eğitim yatırımlarının Yalova’ya da katkısı var. Çiftlikköy, Yalova’nın mahallesi konumunda. Buraya yapılan yatırımla aynı zamanda Yalova’nın eğitimine de rahat bir nefes aldırıyoruz’ dedi.

‘Çiftlikköy’de ilk Milli Eğitim Kampusu’nu başlattık’

      Çiftlikköy’de ilk Milli Eğitim Kampusu’nu başlattıklarını ifade eden Ataman, ‘Çiftlikköy Karaçalık mevkinde, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi’nin arkasında, Anadolu Kız Meslek Lisesi yapılacak. 15 dönüm yerin, 10 dönümünü biz ortaöğretim kurumu olarak, imar planında revizyon yaptırdık, 10 dönüm yer, Anadolu Kız Meslek Lisesi’ne olarak tahsis edildi ve bunların zemin etüt çalışmaları başladı. Sakarya’dan bir şirket buranın zemin etütlerini yapıyor. Yalova’daki Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin yeri yeterli olmadığı için ikinci bir okul olarak buraya taşındı ve burada temel atılmaya başlanacak. Şu anda zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Yan tarafta 5 dönüm daha yerimiz var, orayı da yine Milli Eğitime ait bir kurum olarak değerlendireceğiz. Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, amacımız küçükte olsa şu görünen alanı komple bir eğitim kampusu’ne dönüştürmek. Kız Meslek lisemiz, Anadolu lisemiz, İlçe Spor salonumuz, Mesleki Eğitim Merkezimiz, Anaokulumuz ve kız yurduyla beraber müşterek, burası komple Çiftlikköy Eğitim Kampusu halinde olacak’ dedi.

  

‘Yalova’ya rahat bir nefes aldıracağız’

 Ataman, ‘En az iki ortaöğretim kurumuna yeterli alanımız var. Bir avantajımız da şu; burası Anadolu Kız Meslek Lisesi olurken hemen yanı başımızda Sayın Türkan Saylan’ın yaptırdığı bir kız öğrenci yurdu da var. Burada da 84 öğrencimiz yatılı olarak kalıyor. Sadece bizim ilçemizin öğrencileri değil, Çınarcık Sağlık Meslek Lisesi’nin, Yalova Anadolu Lisesi’nin, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nin ve Yalova’yı il dışından kazanan kız öğrencilerimiz de kalıyorlar. Burayı genişletmek mümkün, yanlarda yerimiz müsait. İleride ihtiyaç duyulunca buralarda ek pansiyon binaları yapmak da mümkün. Yerleşim alanları uzak, şehir trafiğinden arınmış, emniyet açısından da her yer mobese kameralarıyla, güvenceye altına alınmış. Gece bekçimiz var, kız öğrencilerimiz olduğu için daha hassas oluyoruz. Emniyet açısından bir problemimiz yok. Gürültüden uzak, güzel bir alandır. Özellikle mesleki eğitim merkezimin avantajı küçük sanayi sitemiz de burada. Buranın öğrencileri, çırakları gündüz burada uygulamalı eğitimini, pratik eğitimini ise Çıraklık Eğitim Merkezi’nde yapıyorlar. İmkânlar ölçüsünde burası eğitim alanı olarak genişletilecek, burası en iyi şekilde değerlendirilecek. Yalova yakınımızdan dolayı buradaki okullarımız aynı zamanda Yalova’ya da rahat bir nefes aldıracak diye düşünüyoruz’ dedi.

‘Burası bütün resmi kurumların birleşme alanı oldu’
 Ataman, ‘Çiftlikköy top sahasının üzerinde de 16 dönüm orada da yerimiz var. Yani burayı sosyal, sportif, bir kültür alanına çevirmek, plan programımız, düşüncemiz bu. Jandarma Alay Lojmanları da buraya yapıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı da buraya yapıldı. Burası bütün resmi kurumların birleşme alanı oldu’ dedi.

‘Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yapılacak okulun temeli kazındı’
        Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yaptıracağımız ortaokul hem Yalova’nın işine yarayacak hem de bizim işimize yarayacak. Biz Kız Meslek Lisesi’ni buraya planlamıştık. Fakat Kız Meslek Lisesi projede büyük olduğu için buraya sığmadı. Sığmayınca biz de buraya acilen bu mahalleye bir ortaokul lazım dedik, hemen ortaokula ihalesi yapıldı, 2 Ekim Çarşamba günü itibariyle temeli kazındı.  Okulun adı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ortaokulu olacak. İsim sonradan düşünülür. Ortaokul eksikliğimiz vardı. Buraya bir ortaokul planlandı, temeli de atıldı’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel