Yalova İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı Merkez ve Çiftlikköy İlçelerinde faaliyet gösteren Disco-Bar- Otel işletmelerinde fuhuş yapıldığı, fuhuşa yer temin edildiği ve aracılık yapıldığı bilgisine ulaşılması üzerine alınan arama kararı ile 21 Ekim 2018 günü saat 01:00 sıralarında İl J. Komutanlığınca oluşturulan özel operasyon ekibinin yaptığı arama faaliyeti neticesinde, fuhuş yaptıkları tespit edilen yabancı uyruklu (Kırgızistan, Ukrayna, Rusya vatandaşı) ve Türk vatandaşı olan toplam (35) bayan, otel odalarında ve beraber oldukları (13) erkek şahısla yakalandı.

Ayrıca yapılan aramada Glock marka ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait fişek ele geçirildi. Fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temini sağlama suçlarından işletmelerden sorumlu; N.K. (1965-Erkek), Ö.K. (1983-Erkek), M.İ. (1979-Erkek), S.İ. (1980-Erkek) ve M.S. (1984-Erkek) şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri, her iki işletme hakkında da gerekli yasal işlem başlatıldığını belirtti.

Fuhuş yaptıkları tespit edilen kadınlar zührevi hastalıkları olup olmadığının tespiti için sağlık kuruluşuna sevkleri yapıldı ve raporları alındı. Fuhuş yapan yabancı uyruklu kadınların tamamı idari işlemlerinin tamamlanmasınınardından sınır dışı edilecek.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da fuhuş ve fuhuşa aracılık eden kişiler ile mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtildi.