TOPDES Şube Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı  (ÇOGEP) kapsamında hayata geçirdiği “Yalova Müzisyenleri” adlı proje ile Yaşam tarzları doğuştan müzik olan Roman çocuklarına,  müzik konusunda teknik destek vererek yaptıkları işi artık daha profesyonel yapmalarını sağladı. 20 kişinin eğitim aldığı kursta roman çocuklara Keman ve Klarnet hediye edildi. Proje kapsamında çeşitli tarihi ve turistik geziler yapan kursiyerler projenin final gecesinde hünerlerini sergilediler.

Raif Dinçkök Kültür merkezinde düzenlenen kapanış gecesine; Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları Julide Güner ve Halit Güleç, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, protokol üyeleri STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşması yapan Toplum Destekli Polislik Şube Müdür V. Sevda Veli projenin amacı hakkında bilgi verdi. Veli; “ilimiz Bağlarbaşı mahallesinde ikamet etmekte olan 9-22 yaş arasındaki 20 çocuk ve gencimize müzik eğitimini vererek, öncelikli olarak müzik disiplinini öğrenmeli, faydalı alışkanlıklar edinmeleri, yaşadıkları mahallede sokağın tehlikelerinden uzak tutarak topluma ve ailelerine faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 Yaşam tarzları doğuştan müzik olan Roman çocuklarına yönelik verilen bu eğitime katılan 9-22 yaş guruplarından oluşan çocuk ve genler, projenin final gecesinde sahne aldılar.  Keman ve klarnet eğitimi alan gençler birbirinden güzel eserleri kendilerini izlemeye gelen davetliler için çaldılar. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru da gecede sahne alarak, güzel sesi ve taklit yeteneği ile davetlilerin beğenisini topladı.

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği öğrencileri tarafından da gecede Halk Oyunları gösterisi yapıldı. 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Protokol üyeleri program sonunda kursa katılan kursiyerlere katılım belgeleri ve projede eğitim veren eğitmenlere de plaket verdiler.