Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan ‘Hayat boyu Öğrenme Programı’ kapsamında Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Bulkding Bridges” (Köprüler) konulu Grundvig proje çalışması için 8 Aralık-13 Aralık tarihleri arasında İsapanya’nın Barcelona şehrine gidecek.

Ülkelerin göçmenlere yönelik yaptığı eğitim çalışmalarının anlatılacağı ve tecrübelerin aktarılacağı çalıştayda;

  Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahretin Ataman, Okul Müdürü Şenol Toprak, İngilizce Öğretmeni Nurhayat Akan, Cansel Yılman, Emin Derebuyum yer alacaklar.

Konuyla ilgili GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy Ortaokulu’nda bir araya gelen heyet istişare toplantısı yaptı. 7 Aralık 2012 tarihinde İspanya’ya giden olan heyet, 13 Aralık 2012 Perşembe günü yurda dönüş yapacak. Projenin diğer ortak ülkeleri Almanya, İspanya ve Avusturya olacak.

 Ziyarettle ilgil, Çiftlikköy İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahretin Ataman, “Ülkemize gelen göçmen ve diğer yabancılara vermiş olduğumuz dil ve mesleki eğitimi bu çalışmada proje ortaklarımıza aktaracağız ve ortaklarımızın da göçmenlere yönelik yapmış olduğu eğitim çalışmalarını inceleyerek bunlardan istifade etme fırsatı yakalamış olacağız”dedi.

Haber-Foto Halil Fidan