Çiftlikköy ilçesi için hizmet etmeye talip olduğunu ifade eden AK Parti Çiftlikköy İl Genel Meclis Aday Adayı İdris Durmuş, ‘AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanlığına 12 Ekim itibarıyla İl Genel Meclisi Aday Adaylığı müracaatımı yapmış bulunmaktayım. Siyasete olan ilgim ve adeta yaşamımın bir parçası haline gelmesi aday adaylığı sürecinin başlamasıyla resmiyet kazanmış oldu’ dedi.

      ‘Yeni bir statüde yola çıkıyorum’

      Çiftlikköy AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyeliği aday adayı olmakla yeni bir statüde yola çıktığını söyleyen Durmuş, ‘Gerek Yalova gerek Çiftlikköy ilçemizin kamuoyu ile güncel, toplumsal ve sosyal konuları paylaşma arzusu ile köşe yazılarımı yazmaya sekiz sene önce başlamıştım. İyiyi, olması gerekeni, belki bazen acılı günleri, bazen mutluluğu paylaşıp siz değerli okurlarımla, dolayısıyla kamuoyu ile etkileşim içerisindeyim. Gerek internetten, gerekse elle tutulur gazete sayfalarında sizinle olan bu buluşmalarımda hep toplumsal, sosyal konuları paylaşmaya, aklımın, bilgimin ve tecrübemin bana verdiği ilhamla sizlerle bir arada olmaya çalıştım. Aslında beni en iyi anlayacak olanlar yazılarımı yakından takip edenlerdir. Kendim için değil, toplum için istemek, toplumun ilerlemesi ve iyiliğinin sonuçta yine bize döneceğini yazılarımda dile getirdim. Kişisel bilgi ve tecrübe birikimimi topluma sunabilmemin, yaşadığım ve çocuklarımla birlikte yine yaşamaya devam edeceğim ilçeme olan borcumu,  siyasetin ileri adımı Çiftlikköy ilçesinden AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyeliği aday adayı olmakla yeni bir statüde yola çıkıyorum. 1987 yılında, on dokuz yaşında bir delikanlı iken, kendimle özdeşleştirdiğim idealler ile siyaset çizgisinde eğilmeden, kırılmadan bu günlere sizlerle geldim. Gelinen noktada yakın çevrem ve birlikte bu idealleri paylaştığım çevremden, özellikle de istişare içerisinde olduğum dostlarım bana bu kararı almada inanınız samimi destekleri oldu’ dedi.

        ‘İlçenin derdini kendi derdim olarak göreceğim’

      İlçenin derdini kendi derdi olarak göreceğini söyleyen Durmuş, ‘Kırk yıldır yollarını aşındırdığım, köy halinden evre evre tüm acı tatlı günlerini birlikte paylaştığım ilçe halkımla bu yolda eski tabiri ile  “aynı suyu içtiğimiz aynı havayı birlikte soluduğumuz”  ilçem için farklı bir kulvarda yola çıkıyoruz. Biliyorum bu yol ateşten gömlek. İlçenin derdini kendi derdim olarak göreceğim, tüm köylerin, Taşköprü beldesinin İl Genel Meclisi sahasına giren konuların yanında vatandaşımızın derdini kendi derdi olarak görüp algılayacak anlayış sergilemenin ne denli zor olduğunu biliyorum. Hele hele şimdiye kadar yapılan yatırım ve hizmetlerdeki kalite standardının, Köydes ve Beldes süreci ile artması doğal olarak beklenti seviyesini artırdı. Ama zora talibim. Niyet böyle iken yüce Rabbimiz bizlere kolaylık gösterecektir. Ülke yönetimindeki AK Parti iktidarını ilçemizdeki yerel iktidarında da devam ettirmek için bilgi ve deneyimim ile halkımızla birlikte, şeffaf ve katılımcı bir yaklaşımla sizlerle birlikte sizin için göreve talibim. Elbette aday adaylığı süreci sonucu partimin yetkili kurullarından çıkacak kararla adaylar belirlenecek ve seçim süreci devam edecektir.  Bu bir ekip işi, takım işi. Ekip olmanın, takım oyunu oynamanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Tek başına hiçbir şey olmayacağının, birbirini bütünleyen ve tamamlayanların başarıya ulaşacağına inanıyorum’ dedi.

‘Çiftlikköy için şimdiye kadar taş üstüne taş koymuş herkese teşekkür ediyorum’

Çiftlikköy için şimdiye kadar taş üstüne taş koymuş herkese teşekkür ettiğini dile getiren Durmuş, ‘Çünkü hepsinin hakkı hukuku var. Üç günlük dünyada kimsenin hakkının üzerimde kalmasını istemem. Ben değil, biz diyerek, halkına hizmet etmenin aracı olarak emaneti en iyi şekilde yerine getirmeye talipliyim. AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin şahsında tüm teşkilat kademelerinde görev alan, seçilmiş İl genel ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma örnek alınacak çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, bayram tadının bir ömür boyu sürmesi temennisiyle saygılarımı sunarım’ dedi.

                İDRİS DURMUŞ Kimdir?

    İlkokulu Çiftlikköy Mustafa Kemal İlkokulunda, Ortaöğrenimini Yalova İmam Hatip Lisesinde, Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirerek tamamladı. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Fakültesi, Organizasyon ve İşletme Politikaları Bilim dalında "Belediyelerin Yönetim Sorunları” konulu yüksek lisans tezini verdi. Ayrıca İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsünde “İşletmecilik İhtisas“ eğitimini almıştır. Birçok mesleki ve Siyaset Bilimi Eğitim programına iştirak etti. Askerlik görevini Malatya’da 2.Orduda Ulaştırma Asteğmen olarak yaptı. Siyasi yaşamına Refah Partisi Çiftlikköy Gençlik Kollarında (1987) başladıktan sonra, Refah Partisi Çiftlikköy İlçe Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK Parti Çiftlikköy Tanıtım Medya’dan sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İki dönem AK Parti Çiftlikköy İlçe Seçim Kurulu Üyeliği ve bir dönem  Çiftlikköy Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yaptı. Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisine üç dönem iştirak etti. Son görevi AK Parti Yalova Tanıtım ve Medya’dan sorumlu İl Başkan yardımcılığı olmuştur.

Haftalık yayınlanan yerel gazetelerde ve internet haberciliği yapan web sitesinde 200’e yakın makalesi yayımlanmıştır. Ayrıca Yalova’da aylık olarak yayımlanan bir derginin 10 sayısının editörlüğü yaptı.

  Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Yönetim Kurulu Üyeliği  ve Çiftlikköy Çevre Eğitim Kültür Derneği yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunda üyeliği bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk sahibi olan Durmuş, Çiftlikköy’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapmaktadır.

Haber: Gamze Yüksel