Konu ile ilgili açıklama yapan Karate Antrenörü Mehmet Güney,” Bursa Orhangazi Belediye Başkanlığının düzenlediği İller arası Karate Turnuvası 30.06.2013 tarihinde Orhangazi Belediyesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.   

       Müsabakalara İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Sakarya Kocaeli, Bilecik, Bolu, Bursa ve Yalova İllerinden gelen sporcular katıldı.

  Yarışmaya 13 sporcuyla katılan Taşköprü Karate Spor Kulübü 1 kupa 6 madalya kazanarak döndü. Çekişmeli geçen müsabakaların yapıldığı minik yıldız ümit ve gençlerden oluşan kategorlerde, Miniklerde yarışan Büşra Çapar, Yıldız erkeklerde Berkay Çelik, Yıldız bayanlarda Melike Uysal, Ümit ve gençlerde Ali ve Ahmet Güney'den oluşan takım Yalovayı en iyi şekilde temsil ederek ikincilik Kupasını Yalova'mıza kazandırarak bizleri onurlandırdılar. Karate sporunun bu günlere taşınmasında bizlere emeği geçen Yalova Spor İl müdürlüğüne, Yalova Karate spor İl temsilcisi Mehmet Delioğluna, Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğüne, bizleri yalnız bırakmayıp Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Orhangazi gibi illerde yapılan tüm müsabakalara araç tahsis eden gidiş-dönüş sorunumuza çözüm getiren Taşköprü Belediye Başkanımız Sayın Şaban Ertana ve Taşköprü Karate Spor Kulübü başkanlığı idaresinde tüm resmi kurumlarla olan işbirliği ve organizasyon yönetiminde  emeği geçenlere teşekkür eder bundan sonra ki çalışmalarında da başarılarının devamını dileriz.” dedi.

           Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ise,  Bizler sporcularımızın daima yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum. Gelecek sağlıklı nesiller ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korunarak sağlıklı bireyler olabilmeleri için sporun hayatımızdaki yerinin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Sporcularımızın bundan sonraki spor ve eğitim yaşamlarında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” Şeklinde konuştu.