Derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirten, MHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Fatih Şahin, ‘Ziyaretimizin amacı, sizlerin atalarına, büyüklerine çok şey borçluyuz. Dernek olarak da kendi kültürünüzü, geleneklerinizi, göreneklerinizi yaşatmanız, aranızda yardımlaşma bağını güçlendirmeniz bizi mutlu ediyor. Çiftlikköy’de böyle bir derneğinin yaşatılması ise bizleri çok onurlandırıyor ” dedi.
   Derneğin sorunlarını dile getiren Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çiftlikköy Şubesi Başkanı Zeki Ertürk, Çiftlikköy Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak biz de Kırım Türkleri arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı arttırmak amacıyla 1993 yılında derneğimizi kurduk. Kırım Tatar Türk’ü olarak, doğal varlığımızı korumamızdaki amacımız, kültürümüzün toplumsal bilinci geliştirmeye yönelik faaliyet ve etkinliklerde bulunup, birlik, beraberlik, yardımlaşmayı ve dayanışma esasını geliştirmektir. Hafızamızı zorlarsak, bizlerin anne ve babaları, dedeleri, ata babaları vatan kırım’ın hasretiyle yanmış ve kültürümüzü yaşatmak için büyük çaba göstermişlerdir. Ülkemizdeki son yıllarda yaşanan ve gelişen olaylar bütünleşmemizi zorunlu hale getirmektedir’ dedi.
    Kırım Türklerinin ortak kaderi ve benzer sıkıntıları paylaştıklarını ifade eden Şahin, ‘Birlikte hareket etmemiz gerek. Derneğinize, destek vermeye hazırız. Bu şehre hizmet etmek isteyen herkes bizim için değerlidir. Bayramlarda yaptığınız etkinlikleri de izliyoruz. Bayramlara renk katıyorsunuz ’dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel