20 Ocak 2017 tarihinde Adnan Menderes mahallesi Ufuk sokak No:7 adresinde, hizmete başlayan Özel Yalova Atakent Hastanesi, 15 m2 kapalı alanda; 75 Yataklı ve 43 Yoğun Bakım Ünitesi, 5 Adet Donanımlı Ameliyathanesi, 150 Araç Kapasiteli Otoparkı ile yeni binasında hasta kabulüne başladı.

Etik, bilimsel ve üst düzey hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin, ‘’Özel Atakent Hastanesi’nde hizmetimizi profesyonellikten ödün vermeden yerine getiriyoruz. Her camiada olduğu gibi sağlık alanında da maddi manevi mağduriyetler söz konusu, fakat bizler sağlık alanında hizmet vermekte etik değerlerden asla ödün vermeyeceğiz. Benim aileme yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi burada bulunan hiçbir hastamıza da önermeyiz. Gün geçtikçe güçlenen kadromuzda da ekip arkadaşlarımızdan ricamız etik değerlerden asla ödün vermemeleridir’’ dedi.

"Yalova sağlık turizmi şehri olmak zorunda"

Yalova bir sanayi şehri olmaz, ki olamamalı. Yalova bir eğitim şehir olmak zorunda, turizm şehir olmak zorunda ve sağlık turizmi şehri olmak zorunda. Sağlık turizmi Yalova’nın geleceği için çok önemli. Çoğrafi konumu nedeniyle Yalova buna daha müsait. Osman Gazi Köprüsünün açılmasıyla birlikte hastanemize hızlı bir şekilde hasta transferi de gerçekleştiriyoruz.

Bakanlığımızın bir çalışması var. Yalova, 3 sağlık turizmi şehrinden birisi olacak. Bu Yalova’ya çok büyük bir katma değer sağlayacak. Sağlık turizminin olmazsa olmazı da sağlık hizmetleridir. Apartmandan bozma çok sağlık hizmetleri yapan yerler var. Şimdi bakanlık tarafından bunların önüne geçildi. Yalova’ya hizmet vermek adına bizler böyle bir yatırım yaptık.

Bu bina Yalova’ya ne değer katacak?  Bu hastane 600 kişi istihdam sağlayacak. Hastane personelimiz üniversite mezunu. Sağlık Bakanlığı’nın tüm yönetmeliklerine uygun bir şekilde hizmet veriyoruz. Bakanlığın yeni uyguladığı karar doğrultusunda Türkiye çapında yoğun bakımları ve yatakları yeniden denetliyor. Artık herkese ruhsat verilmeyecek.

Yalova’da yaşayan hiçbir hasta tedavi için Büyük şehire gitmeyecek. Çünkü hastanemizde her türlü ünite ve cerrahi kadromuz olacak. Mesela Kemoterapi gören bir hasta tedavi süreci boyunca başka şehre gitmeye gerek kalmaksızın kendi şehrinde tedavi olabilecek.