Çiftlikköy’de 11.040 seçmen tercihini anayasa değişikliğinin gerçekleştirilmesinden yana kullanırken 10.951 seçmen “hayır” dedi. Çiftlikköy’de kıl payı bir farkla “evet” kazanırken Yalova genelinde  %49,77 oy oranına karşılık %50.27 oy oranıyla “hayır” çıktı. Türkiye genelinde ise “hayır” % 48.6 oy oranında kalırken % 51.4 oy oranıyla anayasa değişikliği kabul edildi.

Alınan bu sonucun ardından 2014 yılı AK Parti eski Çiftlikköy Belediye Başkan Aday Adayı Faik Aydın açıklamada bulundu. Aydın gerçekleştirdiği açıklamasında, “Türkiye Başkanlık sistemine onay verdi. Bir sistem değişikliğine gidildi. Tartışmalar, manipülasyonlar, içerden ve dışarıdan oyunlar başta olmak üzere ülkemizin üzerine gelindi. Sonuçta bizi bölmek isteyenlere milletimiz içerde ve dışarıda haddini bildirdi. Demokrat bir şekilde oyunu veren her vatandaşımız düşüncesini sandığa yansıtmıştır. Saygı duyuyoruz. Yarından itibaren evet de veren hayır da veren bizim insanımızdır. Ama tek bir şartımız var. Vatana ihanet içerisinde olmamak. Dış mihraklara en iyi cevap verilmiştir. Ne yapsanız da ne etseniz de bizi bir birimize düşüremeyeceksiniz.

Halkımız 51.4  oy oranıyla evet demiştir. Yalova ilimizde sonucun kıl payı kalması bizleri üzmüştür. Ama üzülmeyeceğiz. Yarından itibaren tekrar çalışmalara başlanılmalıdır. Bir seçim biter, bir seçim baslar: Bizleri mutlu eden sonuç havasını dolduğumuz, denizine girdiğimiz her gölgesiyle hem hal olduğumuz Çiftlikköy ilçemizden aldığımız sonuçtur. Özelikle hemşerilerimizin bulunduğu bölgeden yüzde 73 oy oranı ile ilçemize ve ilimize en büyük katkıyı yapmıştır. Gururluyuz. Tabi ki kurullar bu sonuçları kendi içlerinde tartışıp değerlendirecektir. Kol kırılır içinde kalır anlayışıyla bizlerde teşkilatımızın toplantılarında bunları değerlendireceğiz. Söz alacağız . Çünkü söz verdik. Başarı yakalayanlar takdir edilecek. Beklenen oy oranını yakalayamayanlar iç muhasebesini yapacaktır. Amaç daha iyiyi daha güzeli nasıl yakalayabiliriz şeklinde olmalıdır. Evet bizlerde bu konuda sahada olacağız . Liyakat, ehliyet aidiyet ve güvenilirlik kriterlerinde hak edenin hak ettiği yerde olması için çaba sarf edeceğiz. Makamdan güç alan, makamdan menfaat sağlayanlardan değil makama değer katan, oralardan nemalanmayan bir zihniyetin yerleşmesi için mücadele edeceğiz . Önümüze bakmazsak önümüzü göremeyiz” ifadelerini kullandı. Haber: Sezgin Altınel