Çiftlikköy halkının eleştirdiği bu asfaltlama çalışmalarının haklılığı ortaya çıktı.

   Çiftlikköy Belediye’sinin Sahil mahallesinde sürdürdüğü asfalt çalışmaları henüz bitmeden, bir yandan da bitmiş asfaltların kazılmaya başlaması, milli servetin seçim uğruna heder edilmesi olarak yorumlandı.

       Konuyla ilgili Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Ofli, “Biz AK Parti olarak Çiftlikköy’de alt yapının, su, kanalizasyon giderlerinin yetersiz olduğunu, yağmur sularının tamamen yüzeyden aktığını, bu asfaltlama çalışmalarının kısa zamanda kazılmak zorunda kalınacağını sürekli dile getirmemize rağmen, belediye bu konuda ne bizi, ne de halkı dinlemeden çalışmalarına devam etti. Ancak henüz asfaltlama tamamlanmadan arkadan da kazılmaya başlandı. Bu milli sermayenin çöpe atılması ve oy uğruna milletin parasını çarçur etmekten başka bir değil. Yağmur kanallarının dahi olmadığı, kilitli taşların arasından sızarak giden yağmur suları şu anda yüzeyden akarak birilerinin evine veya bahçesinde deşarj olacak. Kış mevsiminde halkın şikayetleri bu sözlerimizi doğrulayacak’ dedi.

 

Sahil Mahallesi’nin oluklu mahalle olarak ismi değiştirilsin

 

     Ofli, ‘Sahil Mahallesi’nde yağmur kanalları olmadığı için sokak geçişleri oluklardan tahliye yapılarak yağmur suları akıyordu. Yeni asfaltlama ile bu yağmur kanalları bazı yerlerde 20 cm. derinliğine ulaştı. Artık kavşaklardan geçmek, deveye hendek geçirmekten zor duruma geldi. Sahil mahallesi Oluklu Mahalle olarak adlandırılmaya başlandı. Belediyenin yaptığı bu asfaltlama bir yandan halkı güldürmeyi hedeflerken, diğer yandan da ağlatıyor. Yarın alt yapı yapılırken bu asfaltlar kazılmak zorunda kalınacaktır.

  Çiftlikköy’de sürekli patlayan su tesisatları yenilenmeden yapılan asfaltları merak ediyorum, bu patlaklar asfalt altında nasıl bulunacak ve bunları tamir için asfaltları kırarken hiç vicdan azabı çekilmeyecek mi? Şu anda bile parke taşları sürekli sökülerek yapılan tamiratlar Sahil yollarını iyice deforme etmiştir. Şu anda kayıp kaçak oranlarımız zaten zirvededir. Bu kayıp su bedelleri kim tarafından ödenecektir.

  Atatürk caddesi’nde hem de Hükümet Konağı önünde iki gün süren kanalizasyon tamiri dolayısıyla yeni yapılan asfalt makinelerle kazılmıştır. Çiftlikköy’ün göbeğinde bu kazıyı herkes izlemiştir. Bu halk her yapılanı görmektedir. Bu asfalt hibe olarak alınsa bile milli servettir, yazıktır, günahtır, başkanın bunun hesabını dünya ve ahrette veremeyeceğine inanıyorum”dedi.