"Bir metrekareyi bile vermek istemiyoruz"

     49 yıllığına bu bölgeleri kiralayan şirketlerin bir süre sonra bu bölgelerin bağlı bulunduğu Belediyelere imar izni vermesi için baskı yapabileceklerini düşündüklerini ve köy muhtarları olarak bundan kaygı duyduklarını söyleyen Karataş, ‘İhalelerin fes edilmesi için savcılığa başvurduk. Ormanlarımıza bugüne kadar bizler baktık ve sahip çıktık bunu yine yapabiliriz’dedi.
 "Ormanlar zaten en büyük zenginliğimiz"
       Yalova'nın zaten zengin ormanlık alanlarıyla Marmara Bölgesi’nin akciğerlerinden biri olduğu belirten Sugören Köyü Muhtarı Karataş, ‘Yalova il arazisinin yaklaşık yüzde 55'i ormanlık . Bu alanlar kadar meralarda, özellikle bölgedeki hayvancılık için önemli. Ormanlık alanların yok edilmesinin kabul edilemeyeceği gibi doğal ekosistemin bir parçası olan meraların da bir doğa gerçeği olduğunu unutmamak gerek. Meraları,  ormanlık alana dönüştürülmesi çevreyle ilgili, ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurur ve bu sonuç genellikle yöre halkı için olumsuz olur’ dedi.

   "İhaleye giren şirketler kuşkuya neden oldu"
49 yıllığına özel şirketlere çok düşük ücretlerle ağaçlandırma amacıyla tahsis edilen alanların ihalelerine daha çok petrol, inşaat ve turizm şirketlerinin katıldığı yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Muhtar Karataş, "Bu duyumlar da kuşkularımızı arttırdı. Arazilerin ileride imara açılmasından son derece kaygılıyız, Biz bu alanların köy muhtarlıklarında yani köy halklarının uhdesinde kalmasını ve Yalova Valiliğinin bu yönetmelikle kiraladığı ihalelerin iptal edilmesini istiyoruz. Ormanlık arazilerin korunması için var gücümüzle mücadele edeceğiz" dedi.