24 Haziran’da eğitime başlayan öğrenciler 9 hafta sonunda kurs öğretmenleri Yasemin Kurttaş ve Taşköprü Merkez Cami imamı Hasan Türkmenin gözetiminde hazırladıkları etkinlikle sertifikalarını aldılar.

      Kurs öğrencileri katılımcıları şeker ve gül suyu ile karşıladılar.

   Kursa katılan öğrencilerin aileleri ile Taşköprülülerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik takdirle izlendi. 

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Taşköprü Merkez Cami imamı Hasan Türkmen yaptığı açılış konuşmasında, ‘24 Haziranda başlayan yaz kursumuza devam eden 90 öğrencimizin hepsini birinci ilan ediyorum ve kendilerine alkış istiyorum. Öğrencilerimize destek olan ailelerine, bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyerek bu salonu tahsis eden Belediye Başkanımız Sayın Şaban Ertana, Cami derneğine, muhterem cami cemaatine ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

           Taşköprü Merkez Cami İmamı Hasan Türkmenin konuşmasının ardından başlayan programda öğrenciler Kuran okudu, ilahiler söyledi, şiirler okudu. 

   Öğrendiklerini büyüklerinin huzurunda tekrar eden öğrenciler, kendilerini izleyenlere çok duygulu anlar yaşattılar ve uzun süre alkışlandılar.

          Etkinlik sonunda kursu başarı ile bitiren 90 öğrenciye sertifikaları ve hediyeleri verildi ve katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.