Selamlama konuşması yapan, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan,”’Sayın Protokol, Kıymetli davetliler, sizleri bugün Taşköprüde ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bizleri her yıl geleneksel olarak kutladığımız Hıdrellez Şenliğimizde yalnız bırakmadığınız için Taşköprü halkı adına hoş geldiniz der, saygılar sunarım. Bu gün burada hep birlikte baharı karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Dostluğun, birliğin ve beraberliğin artarak devam etmesi en büyük dileğimiz. Bugün akşama kadar tüm dertleriniz ve sıkıntılarınızı atın, gülün, eğlenin. Sizler bizlere destek verdikçe, bizler de sizlere hizmetkâr olmaya devam edeceğiz. Destek sizden, hizmet bizden diyor hepinize saygılar sunuyor, iyi eğlenceler diliyorumdedi.

    Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun programı nedeni ile katılamadığı Hıdrellez Şenliğine bir telgraf göndererek, ‘Yoğun programım nedeniyle aranızda bulunamıyorum. Düzenlemiş olduğunuz Hıdrellez Şenliklerinin birlik beraberlik içerisinde geçmesi dileklerimle katılan tüm hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunarım’dedi.

         AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘ Baharın habercisi Hıdrellezi böyle güzel bir bahar gününde sizlerle birlikte kutlamaktan onur duyuyorum. Belediye Başkanımızı Kültürel etkinliklere verdiği önemden dolayı tebrik ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum’dedi.

          Taşköprü Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinliğe Taşköprülü bayanlar yoğun ilgi gösterdiler. 1500’den fazla bayanın katıldığı etkinlikte bayanlara etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

  Belediyesinin ambleminin olduğu balon hediye edilen çocuklar gün boyu eğlendiler. Yalovanın tanınmış ve sevilen sanatçısı Bahar’ın müzik ziyafeti katılımcılar tarafından çok beğenildi ve uzun süre alkışlandı. Başarılı sanatçıya Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Daha sonra akşama kadar canlı müzik eşliğinde eğlenmeye devam eden bayanlar, hem kışın stresini attılar, hem de hıdrellezi hep birlikte halaylarla kutladılar. Kutlamaya katılan bayanlar, her yıl Hıdrellez şenliklerini organize eden böyle güzel bir gün yaşattığı için Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan’a teşekkür etti.

          Müzik organizasyonunu Demir Müzikin yaptığı Hıdrellez Şenliklerine Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Yönetim Kurulu, Çiftlikköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Şahin, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Termal Kaymakamı Selami Işık, AK Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan ve Yönetim Kurulu, Yalova Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Tunçbilek, Elbeyli Belediye Başkanı Şakir Öztürk ve Belediye Meclis Üyeleri, Çiftlikköy İlçe Müftüsü Dursun Ali Lüleci,  Çiftlikköy Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi ve Yönetim Kurulu, Ak Parti Çiftlikköy Kadın Kolları Yönetim Kurulu, AKSA Meslek Lisesi Müdürü Hakkı Yılmaz,  Kılıç Muhtarı Nedime Er, Kabaklı Muhtarı Çetin Kaya, Denizçalı Muhtarı Halil İbrahim Koç, Dereköy Muhtarı Seyfi Akyıl, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, üst düzey yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.