Her yıl renkli görüntülere sahne olan şenlikte bu yıl da tanınmış sanatçılar yer alıyor.

       Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, ‘Taşköprü adını bundan 400 sene önce Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı iddia edilen, 3 kemerli tarihi köprüden almaktadır. 1400’lü yıllarda Konya Karamanoğlu Beyliği’nden, Balkan ülkelerine Türklüğü ve Müslümanlığı yaymak gayesi ile göç edip, 500 yıl Balkanlarda hüküm sürdükten sonra, 1902 yılında tekrar anayurda dönmeyi düşünen atalarımızdan,  Burgaz İli, Aydos ilçesinden birbirine akraba 10-15 ailenin gelip yerleşmesi ile kurulmuştur.

         Taşköprü 1968’li yıllardan sonra, beldemizde AKSA, AKKİM, AKTOPS Fabrikalarının kurulması ile Yalova’nın sanayi merkezi haline gelmiş ve büyük gelişme göstermiştir. Beldemiz Türkiye’nin güçlü sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındırmaktadır. 1992 yılında Belde olmaya hak kazanan Taşköprü, daha da gelişmiş ve Yalova’nın örnek gösterilen belediyeleri arasına girmiştir.

         Taşköprü Belediyesi tarafından yaptırılan Musa Gündüz Caddesi açılışı ile belediyemiz ve AKKİM A.Ş. ile birlikte düzenlemiş olduğumuz Taşköprü’nün kuruluşunun 111’nci, Taşköprü Belediyesinin kuruluşunun 21’nci yıldönümü kutlama şenliğinde Yalova’nın medarı iftiharı değerli sanatçı Eşref ile Türkiye çapında adından söz ettiren, ünlü sanatçı Ankaralı Yasemin sahne alacak. Tüm Yalovalılar ve değerli basın mensuplarımızı Taşköprü’de şenliğimizde yanımızda görmekten onur duyacağız’dedi.