Taşköprü Beldesi’nde kuruluş şenlikleri, 03 Temmuz 2013 Çarşamba günü yapıldı.

    Taşköprü Belediyesi tarafından yaptırılan Musa Gündüz Caddesi açılışı saat 20:00’de törenle gerçekleşti.

      Müzik organizasyonu Muharrem Demir tarafından yapılan Kutlama Şenliklerine, Yalova İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, AK Parti Yalova İl Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu ve Yönetim Kurulu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erdem,  Yalova Ticaret Odası Başkanı Tahsin Becan ve Yönetim kurulu, Emekli Vali Musa Atik, Taşköprü Jandarma Karakol Komutanı İbrahim Baykuş, Akkök Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Atilla Toygür, Akkim Fabrikası Genel Müdürü Mehmet Fatih Tanverdi, Aktops Fabrikası Genel Müdürü Celal Özel, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve Belediye Meclis Üyeleri,  AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Süleyman Çelebi ve yönetim Kurulu, AK Parti Çiftlikköy Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ertuna ve yönetim kurulu, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Halil Ayvaz, Çiftlikköy Kızılay Derneği Başkanı Gürbüz Aytuğu, Taşköprü Sanayi Sitesi Başkanı Hikmet Dumantepe, Denizçalı Muhtarı Halil İbrahim Koç, Kabaklı Muhtarı Çetin Kaya, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Taşköprü Belde Başkanı Orhan Erekin ve Yönetim kurulu, AK Parti Taşköprü Kadın Kolları Başkanı Nazile Sevim ve yönetim kurulu, Taşköprü Merkez Mahalle Muhtarı Celal Karabulut, Taşköprü Yeni Mahalle Muhtarı İsmet Aydın, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

   Törenin açılış konuşmasını, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan yaptı.

   Caddeye, neden Musa Gündüz Caddesi ismini verdiklerini açıklayan Ertan, ‘Taşköprü İlköğretim Okulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 19.04.1979 tarihinde, İstanbul da bir tren kazası sonucu hayatını kaybeden Taşköprü İlköğretim Okulu Müdürü Musa Gündüz’ün ismini vermeyi uygun gördük. Taşköprü’nün en uzun caddesi olan 3000 metre uzunluğundaki bu caddenin adı artık Musa Gündüz Caddesi olacak’ dedi.

    Taşköprü Belediye Başkanı’nın konuşmasından sonra mehter takımı gösterilerini sundu. Kurdele kesiminin ardından halkın beğenisini kazanan mehter takımı öncülüğünde, Taşköprü’nün kuruluşunun kutlanacağı Taşköprü Mavi Marmara Stadyumu’na gidildi.

   Taşköprü halkının katılım gösterdiği stadyumda konuşma yapan Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, “Taşköprü belediyemiz ve AKKİM A.Ş. ile birlikte düzenlemiş olduğumuz Taşköprü’nün kuruluşunun 111’nci, Taşköprü Belediyesinin kuruluşunun 21’nci yıldönümü kutlama şenlik kutlamalarına hoş geldiniz. Sayın protokol kıymetli Taşköprülüler, bu akşam bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarımız, birçoğunuzun bildiği gibi Taşköprü adının bundan 400 sene önce Mimar Sinan tarafından inşa edilen, 3 kemerli tarihi köprüden almaktadır. Taşköprü 1968’li yıllardan sonra, beldemizde AKSA, Akkim, Aktops fabrikalarının kurulması ile Yalova’nın sanayi merkezi haline gelmiştir.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel olarak düzenlediğimiz kutlamaların yapılmasında, maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen Akkim fabrikası Genel Müdür’ü Sayın Mehmet Fatih Tanverdi beyefendi ve çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunar, hepinize iyi eğlenceler dilerim” Dedi.

  Akkim Fabrikasi Genel Müdürü Mehmet Fatih Tanverdi’ye çiçek ve plaket verildi.

   Program Eşref Üstün ve Ankaralı Yasemin konserleriyle devam etti.

Haber: Gamze Yüksel