Yalova ilimizin önemli gelişim alanına sahip Çiftlikköy ilçemiz, yatırımları devam eden OSB’leri ile gündemde. Global ekonomideki daralmaya rağmen yatırım yapan OSB’leri kutluyor ve destekliyorum. OSB’ler aş demek, iş demek. Ekmek verebilen hey işverene sonsuz teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimize daha iyi fırsatlar vermek ve onların aldıkları eğitim doğrultusunda meslek kazandırmak çok önemli. Teorik eğitim ve pratiği bir araya getirerek istihdamın artırılmasına yönelik her çalışmayı sonuna kadar destekliyorum. Onlar bizim baş tacımız. Dolayısıyla yatırımcının önünü açacak her oluşumda onlarla birlikte olmak her vatandaşımızın boynunun borcu. Elbette ki çevreye ve doğaya zarar vermeden, daha fazla para kazanma hırsını bertaraf edip havanın, suyun ve özellikle de toprağın kirlenmesine izin vermeden duyarlı şekilde yol almalıyız.

     İstihdam artışı işçi ve işveren yönüyle çift taraflı yaklaşım ile sağlanabilir. İşverenin istediği eğitim ve iş tecrübesi olmayan işsiz elbette iş bulmada sıkıntı yaşayacaktır. İşverenin açık işine uygun personel bulmasında işsiz ile işverenlerin buluşma noktası olan İŞKUR bu açıdan ciddi rol üstlenmektedir. İŞKUR’un düzenlediği kurs ve eğitim programlarının çok iyi takip edilmesi gerekiyor. İşsiz olan gençlerin olmazsa olmazı İŞKUR kaydının sistemde olmasıdır. Sistemdeki açık işlere yerleştirmede, veri havuzundaki bilgilerin güncel olması önemlidir. Bölgemizdeki yatırımlar ve bu yatırımcıların aradıkları pozisyonlara göre şimdiden gerekli eğitim ve tecrübe kazandırıcı çalışmaların yeterli düzeyde yapılması önemlidir. İlle de beyaz yakalı olmak gerekmiyor. Mavi yakalı olup da mesleğini iyi icra edip mutlu olan ve iyi de para kazanan kesime dikkat çekmek istiyorum. Mesleki yönlendirme ve rehberlik burada kendisini gösteriyor. OSB’lerin ihtiyacı olabilecek dallarda mesleki eğitim ile de ciddi bir çalışma yapılmakta, yapılabilir. Özet olarak istihdamdaki arz ve talebin ortak paydasında taraflar buluşarak işsizlik konusunda yol kat edilir. Planlama ve koordinasyonun iyi şekilde yapılmasında özel sektör ile kamunun eşgüdüm içerisinde çalışması ile inanıyorum ki gerek Çiftlikköy gerekse Yalova ilimizdeki istihdam seviyesi önümüzdeki süreçte çok artacaktır.

     Evet, Çiftlikköy ilçemizi daha güzel bir gelecek bekliyor… Biz elimizi taşın altına koyarak toplumun tüm kesimlerinin daha müreffeh, daha gelişmiş, daha kalınmış güzide ilçemiz için çalışıyoruz. Tüm köylerimiz ve Taşköprü beldemiz ile ilçe merkezimizin mevcut durumunu çok iyi biliyor ve geleceğe dönük projeksiyonlarımız ile geleceği inşa etmede bilimsel çalışmalar bize ışık tutuyor. Kazananın tüm Çiftlikköy olacağı yaklaşımımızın arkasındayız. Çıktığımız bu yolda siz değerli Çiftlikköylü hemşehrilerimiz ile daha güçlü ve emin adımlarımızla çalışıyoruz

    “Çiftlikköy ortak sevdamız” oldukça kazanan hep Çiftlikköy olacaktır. Kalın sağlıcakla…