Yaz geldi hepimiz kendimizi sahile attık. Güzel vakit geçirmek, arkadaşlarımızla sohbet etmek için kafelere gidiyoruz ama ne mümkün iki sohbet etmek… Dakika başı gelen, para isteyen çocuklar yüzünden hepimiz kafelerden soğur olduk. Türk ve Suriyeli çocuklar gerçekten hiç huzur vermiyor. Ya para istiyor ya da aç olduklarını söylüyorlar. Gerçekten Yalova halkı olarak çok bunaldık. İşletme sahipleri de bu durumdan çok rahatsız. Tabi bu çocukların neden sokaklarda olduğu da ayrı bir problem.

Ortada bu kadar kötü insan varken, başıboş gezmeleri çok düşündürücü ve üzücü. Çocuk satıcı diye bir şey olmamalı. Muhakkak ki bununla ilgili yaslar vardır ama zaten sorunda burada. Neden bu kadar rahatça dilenebiliyorlar? Neden bu yasalar uygulanmıyor? Nerede bu zabıtalar ve çocuk kurumları? İlla bir şey olması, birisinin zarar görmesi mi gerekiyor? Her ne kadar bu durumdan rahatsız olsak da bu çocuklar bizim. Hem bu çocuklar korunmaya alınsın hem de biz Yalova halkı olarak rahat rahat kafeler de oturalım.

Bide bunun yanında çiçek satan kadınlar var. Hadi onlar yine bir şey satıyor ama onlara da bir yer yer verilebilir. Bütün çiçekçi kadınların bir arada olduğu bir yer Yalova’ya da güzellik kazandırır. Yıllardır süren bu rahatsız edici duruma bir an önce çözüm bulunmalı, acilen bir şeyler yapılmalı. İnşallah yaz bitmeden bir çözüm bulunur, biz de Yalova halkı olarak çayımızı kahvemizi huzur içinde içebiliriz.