20 Haziran Cumartesi günü sekizinci sınıf öğrencilerimiz LGS’ye girdiler. Ülkemizdeki Pandemi süreci doğrultusunda bütün okullarımızda düzenlemeler yapıldı ve sınav, sağlık kurallarına uyularak sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sınav öncesi yaptığı toplantılarda sınavda görev alacak tüm idareci ve öğretmenlere gerekli bilgiler verildi. Sınavda görev alan bütün arkadaşlar da görevlerini büyük bir hassasiyet göstererek tamamlamıştır.

Bütün Dünya’da uzun süredir bir Pandemi süreci yaşıyoruz. Çocuklarımız okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından ayrı, uzaktan eğitim alarak sınava hazırlandılar. Bu zorlu süreç sonrası sınavlarını başarılı bir şekilde tamamladılar.

Sevgili anne ve babalar,

Hepimiz her alanda çocuklarımızın çok başarılı olmalarını isteriz. Bu hepinizin en doğal hakkı.

Bu sınav süreci Pandemiden dolayı bizleri ve çocuklarımızı çok farklı şekillerde etkiledi. Hepimiz günlük alışkanlıklarımızı bir kenara bıraktık. Sağlığın her şeyden daha önemli olduğunu bir kez daha anladık. Hiçbir şey çocuklarımızın beden ve ruh sağlığından daha önemli değildir.

Ayrıca sınavlarda ilk sıralarda yer alanların hayatlarını mutlu ve başarılı ya da sınavı normal geçenlerin hayatlarının mutsuz ve başarısız olacaklarına dair bir bilgi yoktur.

Ülkemizin en zengin iş adamı rahmetli Sakıp Sabancı’nın, ‘’Fabrikalar yaptım, evler yaptım amma; Çocuğumun ayağına bir çift ayakkabı alıp, yürütemedim. En büyük zenginlik sağlıktır.’’ Sözlerini unutmayalım.

Bu gün çocuklarımızın LGS sınavında kaç tane doğru, kaç tane yanlış yaptığını hesaplama günü değildir. Soruların zorluğunu, kolaylığını da tartışacak gün değildir. Hele hele cennet gülleri çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslama günü hiç değildir.

Ülkemizde sınava giren tüm çocuklara aynı sorular soruldu. Okullar yüzdelik dilimlerine göre öğrenci alacaklar. Sınavlarda çocuklarımızın kaç doğru, kaç yanlış yaptığından daha önemli yüzdelik dilimleridir. Bu hesaplama her sınav için ayrı ayrı değer taşımaktadır. Bu konuların, sınav sonuçlarının açıklanacağı 16 Temmuz tarihine kadar tartışılmaması en doğru olanıdır.

Bazı özel okulların sadece ticari kaygılarla açıklamaya çalıştığı sınav sonuç verilerini ibretle ve hayretle takip ediyorum. Çocuklarımız bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Sınav sonuçlarına göre onları değerlendirmemiz aramızdaki ilişkilere kalıcı zararlar verebilir.

Ayrıca çocuklarımızın ticari bir araç olarak kullanılması hiçbir kişinin ya da hiçbir kurumun hakkı değildir, ayrıca bu bir suçtur.

Sınava giren bütün öğrencilerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapmışlardır. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza sevgi dolu bir eğitim ortamı sağlayabildiysek ne mutlu bize.

Günümüzde çok bilgili insanlardan daha çok, kendine ve öz değerlerine inanan ve güvenen, tarihi ve kültürel değerleriyle barışık, adalet duygusunu özümsemiş, vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu değerler için özveri ile çalışan ve kendine güvenen nesillere ihtiyacımız vardır. Bizler çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız.

LGS sınavına giren tüm çocuklarımıza mutlu ve sağlıklı bir yaz tatili diliyorum. Hoşça kalın, mutlu kalın, sağlıcakla kalın.