Koranavirüs salgınının üzerinden bir aydan fazla günü geride bıraktık. Yalova üç büyükşehir İstanbul, Kocaeli ve Bursa’nın arasında, kara ve deniz ulaşımının kesiştiği bir noktada, stratejik öneme sahip bir kent olduğu gerçeğini bu süreçte de bir defe daha gördük.

Yalova Valisi Muammer Erol başkalığında ki, ‘Vefa Sosyal Destek Programı’’ gece-gündüz demeden Yalova’da canla ve başla görevlerini en iyi şekilde yaptıklarına tanık oluyoruz.  

Başta Yalova İl Sağlık Müdürlü, Emniyet güçleri, valilik personelleri, muhtarlar, gazeteciler, lojistik hizmeti verenler firmaların şoförleri, dezenfekte ürünlerinin imalatını gerçekleştirenler, üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptıkları düşüncesindeyim.

Tutuk, oturduğu koltuğun hakkını veriyor

Daha Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna gelir gelmez, koronavurüs salgınını kucağında bulan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, bir taraftan Yalova Belediyesi’nde rutin işlerin aksamadan devamını sağlarken, diğer taraftan da kentin sokak ve caddelerinin dezenfekte edilmesinde, denetim ve sosyal mesafenin korunması hususlarında Yalova Belediye Başkan Yardımcıları ve personeli ile önemli hizmetler yaparak alkış almayı hak edenlerin başında geliyor.  

Bazı ilçe ve belde belediyelerinin hizmetlerini gıptayla izliyoruz

Çınarcık ilçesinde Başkan Numan Soyer, Altınova’da Dr. Metin Oral, Çiftlikköy’de Ali Murat Silpagar, Koru’da Kamil Yaman, Subaşında Turan Canbay’ın çalışmalarını gıpta ile izliyoruz.  

Diğer ilçe ve beldelerin Belediye Başkanlarının koronavirüse karşı tedbir anlamında herhangi bir hizmetlerini ne yazık ki bu süreçte göremiyoruz.

Acep neden?

Mali destek sağlayan, yurt ve otellerini seferber eden iş adamlarımız var bizim..

Yalova’da yaşayan bu kentte kazanan, birçok hayırsever vatandaşımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasına nakdi destek sağlayarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak paketlerini kapılarına kadar götürerek, yurt ve otellerinin kapılarını sonuna kadar, pozitif çıkan hastalara tahsis için Yalova Valiliği’nin yolunu tutanlar…

Bu hareketler, cennet köşesi Yalova için çok güzel olduğu kadar, bir o kadar da anlamlı hareketler olduğunu gurur ile söyleyebiliyorum.