Futbol Milli Takımımız Hollanda maçında 6 gol yedi. 8 de yer, 10 da yer. Evet 1 de, 3 de atar ama 6 ve 8 atamaz. Çünkü 90 milyon Türkiye’de santraforlar, golcüler yoksa, zaman zaman mevkilerde oyuncu sıkıntısı çekiyorsak, bir şeyler yanlış gidiyor. Hatalar yapılıyordur.

Bu bağlamda alt yaş milli takımlarından A Takım için umut veren alternatif gençler yabancı serbestliği nedeniyle kendi lig takımlarında oynayamadıkça milli takım ile lig takımlarımız asansör olmaya, kulüplerimiz iflas durumuna devam eder.

Öncelikle futbol ya da takım oyunu böyle bir şey. Evet her şey olur, dünyanın

Sonu da değil. Ancak hem bireysel sorumluluğu hem takım sorumluluğunu asla unutmamak gerekir.

Bu bağlamda futbol eğitmenleri oyunculara ceza alanı önünde ve yanında skor ve kalan süre durumuna göre ne zaman hangi şartlarda faul yapılmayacağını iyi öğretin. Sorumluluk sahibi futbolcu sende iyi bil ki maç sonu gelmiş 1-2 dakika var. 2-1 öndesin bana göre faul yok ama ceza alanı önünde, yanında faul yapılmaz. Gerekli mücadeleyi vermiyorsun, sert oynamıyorsun, ayağının ucu ile oynuyorsun. Bari önüne geç, oyala, faulsüz durdurmaya çalış. Senden geçerse arkadaşın var, kaleci var, şans var (son gol %100 kaleci ve baraj hatası), bunların hepsini çöpe atma. Öğren bunları. Arkadaşlarını, hocalarını, taraftarının hayallerini yıkma.

Benim aklım durdu; amatörce fauller, yer tutma, eşleşme, ayağında top tutan adam yok, herkes parmak ucuyla oynuyor. Adamlar çok sert oynayıp puanı aldılar tamam bu iş bitti derken o da ne! o faul yapılır mı orada? bu tür fauller yapılmaz. Hadi oldu orada 3 kişi baraj olur mu?  Yusuf ve Cengiz’i neden çıkardın? bağıra bağıra baka baka golü yedik. Şenol hoca maalesef yine yapamadın. Yine maçı ve özellikle son dakikaları çok kötü yönettin. Büyük hata  yaptın ve sonunda israfa etmekle faturayı ödedin hocam.