2020-2021 Futbol sezonu profesyonel liglerde başladı fakat halkın çoğunluğunu, toplumu ilgilendiren Amatör Futbol ve alt yapı maçları başlatılamadı maalesef. Bu günlerde Bölgesel Amatör lig oyuncularının isyanlarını hep beraber başında izliyoruz fakat kimse çözüm üretiyor mu acaba? Bu hafta köşemde toplumunuzun çoğunluğunu ve gençlerimizi ilgilendiren Amatör Futbolun oynanması konusuna ayırdım.

Kimilerine göre Türkiye Futbol Federasyonu TFF için Amatör Liglerdeki test, fazlasıyla maliyetli olacak. Amatör Liglerde sponsor da olmadığı için federasyon bu yükün altına girmeyi göze alamıyor ve ligleri bu sebeple başlatmak istemiyor. Böyle bir kanı var. Varsayalım bu durum böyle, B planını devreye soksak nasıl olur? B planını anlatayım: misal biz bir alışveriş merkezine, fitness salonuna, halı sahaya gittiğimiz zaman dışardan görevliler ateş ölçüm cihazları ile ateşimizi ölçüp çıkan değerlere göre içeri alıp almayacaklarına karar veriyorlar. Bu ateş ölçen cihazın biraz daha kalitelisini maçtan önce kullanılıp, korona şüphesi olan futbolcuyu tedbir amaçlı ayıklanırsa bu durum maçın oynanmasına bir engel teşkil etmez.

Bir gerçeği gördük bu virüs spor yapan bünyeleri etkileyemiyor. Siz hiç yoğun bakıma yatan ya da bu hastalığı ağır atlatan bir futbolcuya şahit oldunuz mu? Ben olmadım. 3. Ligde korona teşhisi konan futbolcular ile konuştuğumda '' İdman yapıyoruz her şey bizim için normal seyrinde devam ediyor'' diyorlar.

Başta bölgesel amatör ligdeki futbolcular olmak üzere ''bedeli ne olursa olsun biz oynamak istiyoruz, nasıl bir inşaat ustası ekmeği için ölümü bile göze alıp iskeleye çıkıyorsa işte bizim de durumumuz tamda buna benzer dolayısıyla biz de çoktan her şeyi göze aldık'' diyorlar.

Bence çözüm üretilmeli, iyice düşünülüp masaya yatırılmalı ve karar verilmeli ki sporcular mağdur olmasın.