Binlerce yıldır kendimize yurt edindiğimiz ve her karış toprağını kanlarımızla suladığımız bu topraklarda tarihin her döneminde düşmanların saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Bütün bu saldırılarda can verdik, kan akıttık ancak bu kutsal vatan topraklarını düşman çizmelerine çiğnetmedik.

Yakın tarihte yine aziz vatanımıza göz dikenler o dönemin en güçlü ordu ve donanmalarıyla ülkemize saldırmışlardı.

Vatanını namusu bilen ecdadımız bu sefer karşılarına büyük önder, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çıkmıştı.

Çanakkale’de 253 bin Koca Seyit, İnebolu yollarında Şerife Bacı, Sarıkamış’ta 90 bin Mehmet,  İzmir’de Hasan Tahsin, İstanbul’da Halide Edip, Maraş’ta Kara Fatma, Ege’de Yörük Ali Efe ve adlarını bu kutsal vatan topraklarına kanlarıyla yazdıran on binlerce kahraman yan yana, gönül gönüle verdiği destansı mücadelenin sonunda düşmanlar yurdumuzdan kovuluyor ve 29 Ekim 1923’te ilelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti kuruluyordu.

Atalarımızın canları pahasına kurup bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumak ve yüceltmek için çok ama çok çalışmalıyız.

Bilimde, ilimde, teknolojide, Dünya’nın en gelişmiş ve en ileri ülkeleri arasına girmeliyiz.

Olduğumuz her yerde görev ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve mukaddesatımız için gerekirse atalarımızın yaptığı Malazgirt, 1453, Çanakkale, Kocatepe ve 15 Temmuz ruhuyla hepimiz seve seve canımızı vermeliyiz.

15 Temmuz’da Cumhuriyetimizi yıkmak için harekete geçen hain darbe girişiminde atalarının kanlarını bedeninde taşıyan milyonlarca Ömer Halis DEMİR canını verdi ama yine atalarının yaptığı gibi kahpe ve kalleş hainlere fırsat vermedi.

Bu gün Dünya’nın dört bir yanında mazlum insanların umudu olan aziz Türk Milleti her zamankinden daha güçlüdür.  Bizler tarihin her döneminde özgürlüğünden asla ve asla vazgeçmeyen asil bir milletin torunlarıyız.

Sıra bize geldiğinde Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için bu cennet vatan uğruna atalarımız gibi seve seve canımızı vereceğimize inancım tamdır.

Cumhuriyeti canları pahasına kuran ve bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

YAŞASIN TÜRK MİLLETİ!

YAŞASIN CUMHURİYET!