Gençlik Kolları Ar-Ge ve Eğitim Birim Başkanlığının hazırladığı "Doğru Cevap" isimli bilgi yarışması, hem ilçeler arası teşkilatlarda kaynaşmayı sağlamak hem de referandum öncesi yeterli bilgi donanımına sahip olabilmek adına ilçelerin katılımıyla başladı.

 

Buna göre, hazırlanan bilgi yarışmasındaki sorular, birden fazla konu içeriğine sahipken özellikle yeni anayasayla ilgili sorular genel merkezden tam not aldı.

İlçelere sorulan soruların bir kısmı birimin internet sitesinde bulunan kitap özetleri, bültenler ve "Biliyor muydunuz?" köşesindeki güncelliğini koruyan bilgilerden gelirken, soruların diğer bir kısmını ise 2002 yılından beri yapılmış ve devam eden projelerden oluşuyor. Yarışmanın bel kemiğini yeni anayasa hakkındaki sorular oluşturuyor.

İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Karamercimek, soruların titizlikle hazırlandığını, özellikle yeni anayasayla ilgili hazırlanan soruların tüm ilçe teşkilatlarında bulunanların bilgi dağarcığını genişleteceğini ve halka anlatmak konusunda yardımcı olacağını ifade etti.

Yarışma sonunda 1. Olan Altınova ilçesi ekibine hediyeleri verildi.