Türkiye ekonomisine katma değer yaratan devler arasında bulunan Aksa Akrilik, 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.
2016 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı. 1971 yılından beri Yalova’da faaliyet gösteren Aksa Akrilik, listeye 44’üncü sıradan girdi. 2016 yılında gerçekleştirdiği 1.981.963.090 TL tutarındaki üretimden net satışıyla listeye giren Aksa Akrilik, 1200’den fazla çalışanı, 502 bin metrekarelik alan ve 315.000 ton/yıl kapasitesiyle dünyadaki en büyük, Türkiye’deki tek akrilik elyaf üreticisi konumunda.
Üretimdeki başarısının yanı sıra uyguladığı yönetim sistemleri, çevre uygulamaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle de sektöründe öncü olan Aksa Akrilik, geniş ürün gamı sayesinde halıdan döşemeliğe, süveterden çoraba, iplikten el örgüsüne, kadifeden kilim, battaniye, tente ve endüstriyel filtrelere kadar çok çeşitli alanlara tekstil ve teknik tekstil hammaddesi tedarik ediyor. 
Yenilikçi yaklaşımıyla yeni ve özel ürün portföyünü her geçen yıl artıran ve tekstil elyafların yanı sıra 2001 yılında outdoor elyaf üretimine başlayan şirket, flocktow, homopolimer ve filament iplik ürünleriyle de teknik elyaflardaki iddiasını her geçen gün artırıyor.