POMPA İSTASYONU NE İŞE YARIYOR
Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan yağmurun selle barajda yarattığı tehlikeye dikkat çekerek aşağıdaki açıklamayı yaptı. “ Gökçe Barajı’nın üst kodunda olan Termal ilçesinin Gökçedere ve Üvezpınar Mahalleleri ile Kaplıca İşletmelerinin atık suları barajın hemen üstünde yer alan pompa istasyonuyla baraj arkasına basılıyor. 24 saat çalışan  pompa istasyonundaki küçük bir arıza bu yerleşim alanlarının pis sularının baraja akacağı anlamını taşıyor. Yağmurun yağdığı 4 Temmuz 2017 günün ilk saatlerinde gelen sular pompa istasyonun üzerindeki istinat duvarını yıktı bir süre daha devam etseydi pompa istasyonu sular altında kalacaktı. Her yağmur yağdığında zaten sisteme bağlanan kaçak sular nedeniyle pompalar yetersiz kalıyor ve baraja pis sular akıyor.”
TÜNEL NE İŞE YARAYACAK
Çözümün tünelde olduğunu savunan Tezcan “Pompaların bulunduğu 85 kodundan DSİ binalarının bulunduğu 120 kodlu yere kod farkını kaldıracak yaklaşık 1 kilometrelik tünel bütün sorunu çözecek. Böylece kanalizasyon suları kendi cazibesiyle akıp YASKİ’nin hattına gidebilecek. Her yağmur yağdığında baraya kanalizasyon suları karışmayacak, sel felaketleri durumunda da pompa istasyonunun su altında kalma riski ortadan kalkacak”
“DAİRE BAŞKANLIĞINA DURUMU BİLDİRDİK” 
Tema Vakfı olarak bu fikri uzun süredir savunduklarnı ve ilgili makamlara bildirdiklerini  söyleyen Faruk Tezcan  “ En son olarakta konuyu Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki Havza Yönetimi Daire Başkanlığı’na bildirdik. Yeşil Körfez Su Birliği bu pompaları çalıştırabilmek için aylık 50 bin TL’den fazla masraf yapıyor. Bu masrafta halkın sırtına yükleniyor. Tünel yapıldığında  bu masrafta ortadan kalkacak” dedi.