Altınova Çavuşçiftliği Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hatice Yıldırım ve 3. Sınıf Öğrencileri, “Sepetimde Ekmek Var” e-Twinning Projelerini tanıtmak amacıyla Altınova Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oral’ı makamında ziyaret ederek projelerini anlatıp destek istediler.

“Ekmek sepeti hediye ettiler”

  Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hatice Yıldırım ve öğrencileri, hazırladıkları proje dosyası, broşür ve afişleri Başkan Oral’a takdim ettiler. Öğrenciler, ayrıca projelerinin sembolü olan ekmek sepetlerini, başak buketlerini ve kendi yetiştirdikleri buğday çimlerini Başkan Oral’a hediye ettiler.

“Amaç israfı önlemek”

  Başlatılan proje hakkında bilgi veren Sınıf Öğretmeni Hatice Yıldırım; “Projemiz, ülkemizdeki ve dünyadaki ‘ekmek israfına’ dikkat çekmek ve israf konusunda ‘toplumsal duyarlılık’ kazandırmak amacıyla başlatıldı. Türkiye’den ve dünyadan farklı okullarla birlikte ortak yürütülen bu projeleriyle toplumda ekmeği ihtiyacımız kadar alıp doğru koşullarda saklama, tüketilemeyen ekmekleri sofraya yeniden kazandırma ve diğer canlılarla paylaşma bilincini geliştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Başkan Oral’dan destek

  Başkan Oral’ı ziyaret eden öğrenciler, proje kapsamında Altınova’nın çeşitli yerlerine konulmak üzere atık ekmek kutusu talebinde bulundular. Projeyi dikkatlice dinleyen Başkan Oral, böylesi bir projeye imza atan kutlayarak, belediye olarak gerekli desteklerin verileceğini ifade etti.