İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliğinde, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile çiftçilere Bilinçli Gübre Kullanımı eğitimi verildi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitime, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Şube ve İlçe Müdürleri, Teknik personeller ile çiftçiler katıldı.

İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinciyaptığı açılış konuşmasında; “İl Müdürlüğü olarak, Bakanlığımızca başlatılan, Milli Tarım Projesi bileşenlerinden birisi olan “Milli Tarım İçin Dört İklim Yedi Bölgede Eğitim Seferberliği” kapsamında, bilinçli gübre kullanımı eğitimi düzenliyoruz. Eğitime desteklerinden dolayı kurumum ve şahsım adına Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüze teşekkür ediyor eğitimin yararlı olmasını diliyorum” dedi.

İrfan Sakinci’nin açılış konuşmasının ardından, salonda bulunanlara Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Barış Albayrak Toprak verimliliği ve toprak analizlerinin önemi ile bitki besleme, Dr. Erdinç Uysal’da Bilinçli Gübreleme konularında sunum eşliğinde bilgiler verdi.