Şener, ‘3 tarafı denizlerle çevrili bu güzel ülkeden hala gözlerini ayırmadılar’

İlk ziyaret Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesinde gerçekleştirildi. Şube Başkanı Şakir Güner ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan İl Başkanı Şener, "Yaklaşan 18 Mart Çanakkale Savaşımızın 103. zafer yılını kutlayacağız. Ziyaretimiz nedeni budur. Gazilerimizi ve ailelerini hatırlamak zorundayız. 3 tarafı denizlerle çevrili bu güzel ülkemiz üzerinde hala birilerinin gözlerini ayıramadıklarını biliyoruz. Yakın sınırlarımızda yaşanan, böl-parçala -yönet planları halen devam ediyor. CHP olarak emperyalist politikalara karşın dik duruşumuzu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan bu güzel vatanımızı korumaya devam edeceğiz. Sizlerin de Kıbrıs Barış Harekatında gösterdiğiniz fedakarlıklarınızın önemi şimdi daha çok anlaşılır hale gelmiştir. Şehitlerimizi ve ebediyete göç etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor,halen yaşayan tüm gazilerimize selam ve saygılarımızı sunuyor ellerinden öpüyoruz." dedi. 

 

Güner, ‘’Bizlerin anıları birer tarihtir’’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner'de "CHP İl BaşkanıŞener ve yönetiminin ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Bizler bu derneği boş vakitlerimizi  doldurmak için kurmadık. Bizlerin vereceği mesajlar,bizlerin anıları birer tarihtir. Tarihimize sımsıkı sahip çıkmak durumundayız. Mazlum milletlere önder olan bir ülkemiz ve şanlı bir ordumuz var. Bu hisleri zayıflatmadan bir arada yaşayan bizler daha sıkı sıkıya birbirimize kenetlenmek durumundayız. Çanakkale Zaferi bir destandır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Anafartalar yangınının bir kıvılcımıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçen ilk kahramanlığı 18 Mart’ın beşiğinde doğmuş; bu şahsiyet, Sakaryalarda şahlanmış, Dumlupınar’da Türk’ün kaderini değiştirmiş 9 EYLÜL 1922’de Ulusumuzu dünya uluslararasındaki şerefli mevkiye yükseltecek son zaferi kazanmıştır. Bu olayların moral dayanağını kuşkusuz Çanakkale’ler oluşturmuştur. Halkımızın Çanakkale Destanını yazanlara saygısı sonsuzdur" dedi. 

 

Şener, ‘Yerel basın, güç şartlarda çalışıyor’

CHP Yalova İl Başkanımız Ertan Şener ve Yönetimi günün ikinci ziyaretini Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptı. Cemiyet başkanı Ayhan Polat'ın karşıladığı Şener ve yönetiminin iadeyi ziyareti nedeniyle çok memnun kaldığını belirten Polat,  Yalova'da yerel gazeteler üzerinde düşüncelerini Şener ve yönetimiyle paylaştı. Şener, "Yerel basınımıza büyük önem veriyoruz. Güç şartlarda görev yaptığınızı biliyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz ama biliyorsunuz imkanlarımız sınırlı. Çalışmalarınız da başarılar diliyoruz" dedi.

 

 

Şener, ‘Hemşehri derneklerimizle olan bağlarımız artarak devam edecek’

CHP İl Başkanı Şener ve Yönetiminin 3.’ü ziyareti  Gümüşhane,Kelkit, Çömlekcik Köyü Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğine oldu.

Dernek Başkanı Erol Sezer tarafından dernek lokalinde ağırlanan Şener ve yönetiminin iadeyi ziyareti nedeniyle memnun kaldığını belirten Başkan Sezer, Yalova'da yaşayan hemşehrilerin sosyal durumu ve dernek çalışmaları hakkında Şener'i bilgilendirdi.

İl Başkanı Şener de, dernek başkan ve yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür etti. "Yalova'da yaşayan ve kurulu hemşehri derneklerimizle olan bağlarımız artarak devam edecektir " dedi.