Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali V. Yıldırım Uçar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı V. Abdullah Çiftçi, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, Baro Başkanı Av. Hakan Gergeroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Rıza Tatlısumak, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, sporcular, veliler ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan gerçekleştirdi.
 Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Vali V. Yıldırım Uçar, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü vesilesiyle Vali  Tuğba Yılmaz tarafından ilimizde başlatılan uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
 Vali V. Yıldırım Uçar konuşmasına şöyle devam etti : “ Uyuşturucu ile mücadelenin dünyada ve ülkemizde bir bütün olarak yapılması, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların, üniversitenin, belediyelerin, STK’ların, okulların, anne ve babaların birlikte mücadele etmesi, ülkemizde terörle iç içe olan uyuşturucu ticaretinin önlenmesi için polis ve jandarmanın yanı sıra sağlık kuruluşlarının da önleyici ve tedavi edici çalışmaları çok önemlidir.” dedi.
 Sporun gençleri uyuşturucudan uzak kalması için önemini vurgulayan Vali V. Yıldırım Uçar: “ Gençliğimizin bu kötü, zararlı ve tehlikeli alışkanlıklardan uzak tutulması için okullarda sporun teşvik edilmesi, uyuşturucu ile mücadelenin sürekli olması gerekmektedir.” dedi.
 Ardından Vali Tuğba Yılmaz tarafından ödüllendirilen, ilimizde uyuşturucu ile mücadelede toplum farkındalığının ve etkinliğinin arttırılmasında aktif katılım gösteren 12 kamu personeline plaketlerini takdim etmek üzere İl Protokolü kürsüye davet edildi.
Program; vatandaşlar tarafından büyük alkış alan spor gösterilerinin izlenmesinin ardından sona erdi. 
Haber: Sezgin altınel