Altınova ilçesinde dernek binasının önünde kurulan iftar sofrasında Erzurumluları buluşturan Altınova Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl ilkini düzenlediği iftarda yaklaşık bin kişiyi ağırladı. Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Dernek BaşkanıProf. Dr. İsmet Yıldız, Erzurum Spor Eski Kulüp Başkanı İş Adamı Ali Demirhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldız yaptığı İftar sonrası yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Erzurum Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunda çok önemli bir rol üstlenmiştir. Öyleki, Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşları ilk Kurtuluş Savaşının meşalesini Erzurum’da yakmıştır. Yolunuz bir gün eğer Erzurum’a düşerse ayaklarınız sizi mutlaka “Aziziye tabyalarına” çeker. Gerek görev icabı gerekse zorunlu olarak iş hayatı için Erzurum’dan çıkıp Yalova ve Altınova’ya yerleşen Erzurumlu hemşerileri bir araya getirmek, onların kader ve tasada birlikte olmasını sağlamak maksadıyla bu kültür ve dayanışma derneğini kurduk. Bizim hiçbir siyasi partiyle bir bağlantımız yoktur. Her siyasi partiye ne kadar yakınsak, o kadar da uzağız. Biz bundan dolayı memleketimizin hayrına çalışan, bu millet için çalışan herkes için onların peşinde olacağımızı, onlarla birlikte koşacağımızı unutmamanızı rica ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber / Foto: Yunus Ozan Söyler