Çapa Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda Yeşilay’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar Yeşilay İl Başkanı Ali Faik Aydın tarafından kamuoyuna ayrıntılarıyla anlatıldı.

Hedeflerinin tabela cemiyeti değil de gerçek anlamda faaliyet gösteren bir cemiyet olmak olduğunu söyleyen Ali Faik Aydın, " Gencecik fidanlarımızın kötü alışkanlıklara yönelmemesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizlere bu yolda köstek olanlar, engellemeye çalışanlar oldu ama destek olanlar daha çok oldu. Bizim için önemli olan farkındalık. Farkındalık kapsamıyla ilgili Yalova Halk Eğitim Merkezi ve Özdilek’te düzenlediğimiz programa yoğun katılımın olması bizleri çok mutlu ve memnun etti” dedi.

'Bizler bütün topluma hitap ediyoruz'

Yeşilay'ın, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Aydın, “Yeşilay, herhangi bir siyasi parti üyesi değildir, siyasi parti ayırt etmeden çalışıyor. Bizler bütün topluma hitap ediyoruz. Daha önce Yalova Belediyesi ve muhtarlarımızla bilgilendirme toplantısı yaptık. Onlarla Yeşilay çalışmalarını masaya yatırdık. Bu konularla ilgili bireysel anlamlarda da çalışmalar yaptık. Ben daha önceleri Yeşilay'ı okullarda öğrendiğimiz kadar biliyordum. Kaldı ki Yalova'da Yeşilay Şubesi’nin yerinin nerede olduğunu bilmezdim. Yalova’da fiziki ve kurumsal açıdan çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarda çok zorluklarla karşılaştık. Yeri geldiğinde yorulduk ama inancımızı kaybetmedik. Ancak şuan itibariyle Yeşilay özel şirket gibi ve kamu görevi gibi hizmet veriyor. Bizler Altınova’dan Armutlu’ya kadar hangi çalışmaları ne şekilde yapabiliriz diye projeler geliştiriyoruz. Yalova Yeşilay Şubesi olarak kamu kuruluşlarına, özel firmalara ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerde amacımız çay içelim, sohbet edelim ve resim çekilip sosyal medyalarda paylaşalım değildir. Biz her gittiğimiz yerde projelerimizi anlatıyoruz, gelecek nesiller için ‘ne yapabiliriz’ düşüncesiyle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Haber: Yasemin Karadeniz