Yalova'nın genç çiftçileri milli tarım ruhuyla buluşuyor

Yalova'nın genç çiftçileri milli tarım ruhuyla buluşuyor sloganıyla yola çıkan Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 119 proje kapsamında, 78 genç çiftçiye 468 büyükbaş hayvan, 7genç çiftçiye 280 küçükbaş hayvan, 9 genç çiftçiye 360 arılı kovan ve ekipmanları hibe edilirken, 15 genç çiftçinin sera projesi, 4 genç çiftçinin kivi projesi, 2 genç çiftçinin mantarcılık projesi, 1 genç çiftçinin çilek projesi, 3 genç çiftçinin ise açıkta süs bitkisi projesi gerçekleştirildi. Toplamda 119 projeye 3.5 milyon TL yatırım yapıldı.

Genç çiftçiler memnuniyetlerini dile getirdi

Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende seracılık projesi uygulayan Kadıköy genç çiftçisi Sevim Öztürk, arıcılık projesi uygulayan Armutlu genç çiftçisi Sabri Sertaç Akçay ve büyükbaş hayvancılık projesi uygulayan Nihal Bayraktar kürsüye gelerek uygulanan projelerden memnuniyetlerini dile getirdi.

Konuşmasına Vali Tuğba Yılmaz ve salondaki tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak başlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, "Kırsal kalkınma programı kapsamında genç çiftçilerin desteklenmesi projesiyle tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif  gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Programda konuşmasını gerçekleştiren Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, "Yalova ilimiz coğrafik açıdan Türkiye'nin en küçük vilayeti olsa da gönlü büyük bir il ve her geçen gün büyümeye hızla koşan bir il.

Bu projede %70'i oluşturan kadın çiftçilerimizi de hemcinsim olarak kutluyorum. Kadınlar eli değdikten sonra her alanda başarılı olurlar" dedi. Ardından Vali Yılmaz genç çiftçilere sertifikalarını takdim etti. Haber: Sezgin Altınel