Başkan Yardımcısı Güleç; “Bizler Yalova’nın bugününü değil, geleceğini planlıyoruz. Bu projenin iptali Yalova’nın geleceğinde su sıkıntılarının yaşanmasına neden olacaktır” dedi.

Kentimizin su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nın ekonomik ömrü ve artan kent nüfusu göz önüne alınarak ikinci bir baraj yapımı gündeme getirilmişti. Gökçe 2 Barajının yapımı için ön çalışma başlatılmıştı. Ancak DSİ yetkilileri ile yapılan görüşmeden yapımı planlanan Gökçe 2 Barajının kısa ve orta vadede yapılmasının düşünülmediği bunun yerine Yalova ile İzmit il sınırında Karadere ve Kınalı barajlarının yapıma başlandığı dile getirildi. Dış etkenlerin göz ardı edilerek projenin askıya alınmasından dolayı Yalova’nın kısa vadede zarar görebileceğini belirten Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, projenin neden askıya alındığına anlam veremediğini dile getirdi.  

“Bu proje gelecekte kentimizi susuz bırakır”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, “Planlamanın Altınova bölgesine kaydırılması ve baraj suyunun 2/3’lük kısmının İzmit bölgesine verilecek olması Yalova’nın geleceğine ihanet etmek olur” diyerek şunları dile getirdi; “Yalova Belediyesi olarak bizler Yalova’nın bugününü değil geleceğini planlıyoruz. Amacımız çocuklarımıza daha çağdaş, daha modern, daha yaşanabilir bir kent bırakmak. Bizler bu düşünceyle hareket ederken, ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan Gökçe Barajına ilave yapılması mutlak gerekmektedir. Bizler göreve geldiğimizde kentimizin nüfusu yaklaşık 220 bin iken aradan geçen 2,5 yıllık süreçte nüfus 233 bine, merkez ilçenin nüfusu ise 124 binden, 132 bine çıktı. Dolayısıyla kentimizin nüfusu her geçen gün artıyor. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımların gerek devlet, gerekse yerel yönetimler aracılığıyla hayata geçirilmesi gerekiyor. Bizler üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Daha önce Gökçe Barajı’nın bulunduğu bölgede ikinci bir barajın yapılması planlanmaktaydı. Bizlerde kentimizin altyapısını bu plan doğrultusunda planlamaktaydık. Tüm içme suyu altyapımızı yenileceğimizi daha önceden deklere etmiştik. Projelendirmemizi de bu doğrultuda yaptık. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla aynı bölgede yapımı planlanan ikinci baraj projesi iptal edilerek Altınova bölgesine kaydırılmış durumda ve baraj suyunun 2/3’lük kısmı İzmit bölgesinde kullanılacağı belirtilmekte. Gökçe Barajının durumu ve nüfus artışı göz önüne alındığında yapılan bu planlama Yalova’yı gelecekte susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya getirmektedir. Kentimizin tamamını ilgilendiren bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyor ve barajın planlandığı gibi yine aynı bölgede projelendirilip Yalova geneline hitap edecek şekilde yapılmasıdır.”