Dede, Yalova'da işbaşı eğitim programlarının çalışma hayatının tüm taraflarına büyük katkı sunduğunu, bu kapsamda 2017 yılı için 555 işbaşı eğitim program düzenlendiğini belirten Dede, 820 kişinin bu programlardan faydalandığını ve yılsonuna kadar 1.725 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Dede, "İşyerlerinin ve iş arayanların memnuniyetlerini belirttiği iş başı eğitim desteğimiz sayesinde;Program süresince tüm masraflar ve işçi ücretleri İŞKUR tarafından karşılandığı ve ilave her bir istihdam içinde sigorta ve pirim giderleri kurumca ödenmektedir" dedi. Dede, işverenlere mesleğin niteliklerine uygun elemanı  yetiştirme imkanı sağlarken  aynı zamanda uzun süreli işsizler ve yeni mezun iş arayanların bu vesileyle iş deneyimi kazanarak iş ve meslek sahibi olduklarını söyledi.    
Eğitim sürecini başarı ile bitiren kursiyerlerin istihdam edildiği işbaşı eğitim programlarımız kapsamında, işsiz gençlerimizi istihdama kazandırmaya devam ettiklerini belirten Dede;
En az iki çalışanı bulunan işverenlerin yararlanabildiği İşbaşı Eğitim Programlarımızdan durumu uyan tüm firmalarımızın yararlanabilmesi için saha ziyaretlerini sürdüren İŞKUR uzmanlarının çalışma hayatının tüm tarafları ile görüşme imkânı yakaladıklarını ifade etti.
Dede, "Saha ziyaretlerinin; iş piyasasındaki tüm bilgilerin analiz edilmesi,derlenmesi, mesleki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve yönlendirme ve en nihayetinde istihdamın artırılması noktasında önemli bir aşama olduğunu belirten dede,işyeri temsilcisi ve işverenlerimizin de İŞKUR ile iletişimlerini daha dinamik hale getirmesini istiyoruz" dedi.