Öğrencilere umre programı
Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencilerine umreyle ilgili indirimli bir programın yapıldığını bildiren Açari, "Bu programa katılmak için yüksekokul öğrencisi olması ve 25 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Öğrenciler bölüm ve üniversite fark etmeksizin bu fırsat faydalanabilecekler. Görüşebildiğimiz öğrencilerle istişare de bulunup bu projeyi anlatacağız. Ramazan ayına kadar süresi var. Diyanet İşleri Başkanlığı, öğrenci sayısına bir sınırlama koymadı. 
Bir haftalık program kutsal yerlerde geçecek. Öğrencilere özel indirimli olacak. 2 bin 250 lira bir öğrencinin Umre ücreti. Öğrenci bunu 6 ay taksitle de ödeyebilir. 25 yaşına kadar her üniversite öğrencisi katılabilecek. Biz de Yalova'dan umreye üniversite öğrencisi göndermeyi istiyoruz" dedi.
'Ezan bir davettir'
Ezanın bir davet olduğunu ve güzel okunması gerektiğini belirten Açari konuşmasında; " Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul’da ocak ayında ve Ankara’da şubat ayında bir ezan çalıştayı gerçekleşti. Her iki çalıştaya da 5 il müftüsü davet edildi. Bu davet edilen iller pilot il olarak seçildi. İstanbul’daki çalıştaya biz de katıldık. Ezan bir davettir. Bu davetin güzel olması esastır. Bunu da Peygamber Efendimizin uygulamalarından anlıyoruz ki, rüyasında ezan çağrısını gören Abdullah Bin Zeyd’e şunları söyledi: ‘Bilal’e öğret, ezanı o okusun. Çünkü onun sesi daha güçlü ve daha etkili.’ Peygamberimizin bu ifadesinden anlayacağımız gibi ezanın güzel okunmasını amaçlıyor. Ezan dinin bir alametidir. Terk edilememesi gereken kuvvetli sünnetlerdendir. Vesileyle ülkemizde ezanlar okunuyor. Ama bir gerçek var güzel okunan ve maalesef güzel okunamayan ezanlar var. Bunla hareketle güzel okunamayan dediğimiz ezanları bir düzene koymak adına, bir çalışma başlattık. Ses ayarlarını bir düzene koyacağız, bununla ilgili tespitlerde bulunduk. Geçmiş yıllarda bir ezan kursu yapılmıştı, 28 personelimiz ezan eğitimi almıştı. Pilot il konumunda olarak, güzel sesli arkadaşlarımızın merkezi sistemin dışında kendi camilerinde ezanlarını okumaya başlamalarını isteyeceğiz. Diğer yerlerde de ses ayarları için bir çalışma başlatacağız. Sosyal medyada bir takım haberler var diyanet ses yüksekliğini 80 desibelin üzerinde yüksek sesi kabul etmeyecek gibi. Bu doğru çünkü ISO standartlarına göre insanı rahatsız etmeyen en sağlıklı ses düzeyenin 58-60 desibel olduğunu belirledi. Bizde bunlara yönelik Yalova ilinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Camilerimizde iç ve dış ses kurallarına bir düzenleme yapacağız. Ezanı dinleyende hoş bir seda bırakmayı amaçlıyoruz. Bu düzenlemeyi en geç 15 Mart’ta yapmaya çalışacağız" ifadelerine yer verdi.
Şehit aileleri ziyaret edilecek
Diyanet İşleri Başkanlığınca 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne yönelik programların düzenleneceğini ifade eden Açari, " Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tüm illerde hatim programları düzenlenecek. Biz de,  her hocamızla 10 hatim okuyacak şekilde bir dağılım yaptık. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sloganı şu şekilde ‘250 bin şehide 250 bin hatim.’ Biz de üzerimize düşen kısmı paylaştık. Yalova ilinde bir tespit yaptım. 1972 yılından 1995 yılına kadar 46 şehidimiz olmuş, 1995’den bu yana ise 23 şehit. Bu tespit neticesinde de 18 Mart itibariyle din görevlilerimiz aracılığıyla şehit ailelerinin evine senede 7 kez ziyaretlerde bulunacağız. Görevlilerimiz, şehit yakınlarımızın evinde Kuran-ı Kerim okuyarak ailelerinin dini eksikliklerine yardımcı olacaklar” dedi.  Haber: Sezgin Altınel