Başkan Oral, 19 Kasım Pazartesi gecesini 20 Kasım Salı’ya bağlayan gece kutlanacak olan Mevlit Kandili’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

“İnsanlık tarihinin en önemli olayı”

  Başkan Oral yayınladığı kandil mesajında; “Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. O, doğmadan önce insanlar tevhidi unutmuşlar, şirke düşmüşlerdi. İnsanlık onuru ayaklar altındaydı. Kadınlar bir ticaret malı gibi muamele görüyor, kız çocukları uğursuz sayılıyor, zaman zaman diri diri toprağa gömülüyorlardı.

“Adeta, Kur'an-I Kerim' in tefsiridir”

  Onun hayatı, Kur'an-ı Kerim' in adeta yaşanmış bir tefsiridir. Sevgili Peygamberimiz, ince   ruhlu, nazik, içi dışı, özü sözü bir; yumuşak huylu, affedici, istişareye önem veren, karar verdiğinde Allah'a güvenip dayanan, son derece kibar bir insandı.
“El-Emin
   Kendisine Muhammed el-Emin diyorlardı. Görülüyor ki, Sevgili Peygamberimiz, imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, affedici, bağışlayıcı kısaca bütün yönleriyle incelenmesi, öğrenilmesi ve örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir.
Tüm İslam alemi olarak Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili gibi çok müstesna bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlid Kandili’nin; tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olması diliyorum” dedi.