Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camî Müezzin-Kayyımı Âbid Duman’ın Kur’an Tilavetiyle devam etti.

“Peygamberin hayat tarzı”

  2018 Mevlid-i Nebi açılış konuşmasını yapan Altınova Müftü Vekili Dr. Mahfuz Geylani, “Gençlik geleceğimizin ihya ve inşasının temelini oluşturur. Toplumda her geçen gün görülen ahlaki yozlaşma özellikle gençlerimizi etkisi altına almaktadır. Gençlerimizi bu ahlaki çöküntüden kurtarmanın yolu her bakımdan yaşantısını örnek kabul ettiğimiz ve ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim” buyuran peygamberimizin hayat tarzını onlara tanıtma ve benimsemekten geçiyor. O’nun hayat tarzını tanıyan ve benimseyen iyiliklerin ve güzelliklerin taşıyıcısı, kötülüklerin ve çirkinliklerin engelleyicisi olur” dedi.

Ödüller verildi

  Kocaeli Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı programda okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Program, Altınova Müftülüğü Merkez Kız Kuran Kursu İlahi Korosu’nun konseriyle son buldu.