Bakanlık tarafından kentsel dönüşüm planlarının onaylanması sonucu projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için çalışmalarına başlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,Bağlarbaşı (Roman) Mahallesi sakinleri ile de bir araya geldi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli ile İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Baş, Bağlarbaşı mahallesi sakinleri ile görüşerek harita üzerinde açıklamalarda bulundular.

“Mahallenin çehresi değişecek”

Yapılan görüşmede konuşan Başkan Salman, “Mahalleyi çok iyi tanıyorum, biliyorum. Bildiklerim ve sizlerin talep edebilecekleriniz doğrultusunda TOKİ İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve TOKİ İstanbul İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan ile görüştük. Projeye sıcak baktıklarını belirttiler. Proje kapsamında 100 dönüm alan üzerine yeni yapılaryapılması planlanıyor. Ancak herhangi bir haksızlığın yaşanmaması ve sizlerin de mağdur olmaması için görüşlerinizi alıp bundan sonraki adımları bu doğrultuda atmak istedik. Kentsel dönüşüm sonrasında Bağlarbaşı Mahallesinin çehresi, Yalova’mıza yakışır daha modern daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşacak” dedi.

“Herkes hakkını alacak”

Hak sahipliği hakkında da bilgi veren Başkan Salman, “Son nüfus sayımına göre yaklaşık 2000 kişi mahallemizde ikamet ediyor. Mevcut evlerinizin bulunduğu alanda sizlerin yerleri değiştirilmeden hak sahibi vatandaşlarımız içinyeni yapılar inşa edilecek. İnşa edilecek yapılar iki katlı ve bahçeli olacak.Her yapı birbirinden bağımsız olacak. Tapu sahibi olan vatandaşlarımızın haklarını almasından sonra kalan yapılara kiracılar talip olabilecek. İsteyen ev yerine hakkını alarak projeden ayrılabilecek. Cüzi miktarda, uzun vadeli ödeme planları düşünülmekte. TOKİ yetkilileri gelerek sizlerle görüşmeler yapacak. Bizim amacımız hiçbirinizin mağdur olmadan mevcut yerlerinizde kalarak evlerinizi kentsel dönüşüme sokmaktır” dedi.