İki etap olarak hazırlanan Safran Deresi ıslahının 1200 metrelik ilk etabının tamamlanmasına 300 metre kaldığını belirten Başkan Salman, ıslah çalışmaları sayesinde vatandaşların imar sorununda çözülmüş olacağını belirtti.

Yalova Belediyesi tarafından Safran Dere yatağında sürdürülen ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Salman, Ekim ayına kadar yapım süresi olan işin en hızlı şekilde tamamlanması talimatını verdi. Başkan Salman, duvar yapımından sonra bölgede ferforje korkuluk ve aydınlatma çalışmasıyla çevre düzenlemelerinin de yapılacağını belirtti.  

İlk olarak Kazımiye Deresi Islah Edildi

DSİ tarafından dere yataklarında yapılması gereken ıslah çalışmalarında inisiyatif alan Yalova Belediyesi daha önce İsmet Paşa Mahallesi sınırları içerisinde Kazımiye Deresinde ıslah çalışması gerçekleştirmişti. İnşaat ruhsatlarında ve iskan alımında büyük sıkıntılara neden olan çalışmanın tamamlanmasıyla bölgenin ıslah çalışması yapılan kısmında sorun ortadan kaldırıldı.

“Vatandaşımız İçin İnisiyatif Aldık”

Islah çalışmalarını yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Dere yatağı taşkın sahası nedeniyle imar konusunda sıkıntılar yaşıyor, dere ıslahları yapılmadığı için vatandaşlarımız ruhsat alamıyordu. İsmet Paşa Mahallemiz ile Çiftlikköy sınırları içerisinden geçen Kazımiye Deresinde ıslah çalışmasının 500 metresini biz 500 metresini Çiftlikköy Belediyesi olmak üzere 1 km olarak gerçekleştirdik ve vatandaşlarımızın buradaki mağduriyetini ortadan kaldırdık. Adnan Menderes ve Dere Mahallelerimizin sınırları içerisinden geçen Safran Deresi yatağında da aynı çalışmayı gerçekleştirmeye başladık. 1.2 km’lik kısımda başlattığımız çalışmanın 900 metre duvar işini tamamladık. Dere yatağını 22 metre genişliğinde olacak şekilde çalışmamızı yapıyoruz. Kalan 300 metre duvar işleminin de hava şartlarına bağlı olarak Haziran ayına kadar tamamlanması planlanıyoruz.Bu çalışma tamamlandığında imar hududumuza 1 km’lik bir mesafe kalıyor. Bu kısmında projesini hazırladık. Bu bölgelerde oluşan mağduriyetleri gidermek adına DSİ tarafından yapılması gereken işlemi Yalova Belediyesi olarak üzerimize aldık ve gerçekleştirdik.Kazımiye Deresindeki sıkıntıyı çözdük. Safran Deresindeki sıkıntıyı da çözmek adına sona yaklaştık. Samanlı Deresi ve Balaban Deresinde de aynı işlemler yapılmalı. Diğer iki dereninde çözüme kavuşturulması için DSİ ile görüşüyoruz. Biran önce bu iki alanda da çalışma yapılmalı ve vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli” dedi.