Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün koordine ettiği geziye; Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Ünal, Ziraat Mühendisleri İdris Ay ve Samet Çiçek, Sermayecik Köyünden Muhtar Resul Çiftçi ile sekiz üretici katıldı.

KAYMAKAM KAYA AĞIRLADI

Sermayecikli üreticiler, Fuarın birinci gününde 'Çok katlı Çilek Üretimi' konusunda bilgi alındıktan sonra, çok katlı sistemle üretim yapan köylerdeki işletmeler gezildi.

Fuarın 2. Günü Gazipaşa İlçesine geçen Sermayecikli Üreticiler, Altınova eski Kaymakamı Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya’yı ziyaret ettiler. Sabah Kahvaltısını misafirleriyle birlikte yapan Nurullah Kaya, Macar Köyüne yapılan teknik gezide Sermayecikli üreticilere eşlik etti.

Macar Köyünde muz, mango, avakado, ananas, pepino, çarkıfelek, rshçi, zencefil, piteya, çilek, portakal, limon bahçelerine yapılan gezi, Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nazan Durak Hanım ve personelinin rehberliğinde gerçekleşti.

GAZİPAŞA’DAN SELAM VAR

Gezinin çok verimli geçtiğini bildiren Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Ünal, “Kaymakam Nurullah Bey bizi çok sıcak karşıladı. Altınova'nın selamlarını götürdük, Gazipaşa'nın selamlarını getirdik” dedi.

Teknik gezilerin bilgi ve tecrübeye ulaşmanın en kolay yolu olduğunu ifade eden Altınova Kaymakamı Zafer Engin de, “Üreticilerimizin bu tür etkinliklere katılmasını önemsiyoruz” dedi.