Yalova Sivaslılar Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği, Anadolu ve Sivas Yöresel Ürünleri tanıtım günlerine, turizm merkezi Çınarcık ilçesi ev sahipliği yapıyor. 
Başta Sivas olmak üzere Anadolu’nun çeşitli illerinin yöresel tatlarının yer aldığı etkinliğin açılışını; Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Nevzat Kaleli, İzmir Sivaslılar İSDER Başkanı ve Sivaslı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Necati Şahin, Bursa Sivaslılar BUSDER Başkanı Ali Dinçyılmaz, İstanbul Sivaslılar Derneği Platform Başkanı Ömer Şanlı, Yalova Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Çetin Gürlek ve katılım gösteren davetliler tarafından yapıldı.
Açılış kurdele kesiminin ardından, konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ‘Çınarcık ilçemizde,Yalova Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Anadolu Yöresel Ürünleri Etkinliği adı altında yapılan organizasyonun açılışında bulunmaktan dolayı mutluyum. Katılım gösteren firmalara başarılar diliyorum’ dedi. 
20 yıldır Yalova’da faaliyet gösterdiklerini belirten, Yalova Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Çetin Gürlek açılışta yaptığı konuşmada;‘Anadolu Yöresel Ürünleri Etkinliği’organizasyonunun bu yıl ikincisini düzenledik.
Hemşerilerimiz her zaman memleket özlemi çekmektedir. Memleket özlemi çeken bu insanlara bir nebze de olsa, öz kültürlerini ayaklarına getirerek, hasret giderme amacında olduk. Sivas kültürü, insanların içinde özlem duyduğu bir duygudur. O kültürü çocuklarına yansıtabilmek, ancak memlekete gitmekle mümkün olmaktadır. Gidemeyenler için ise biz burada bu organizasyonla ufak da olsa bir anı yaşatmak istiyoruz. Amaç burada özellikle insanların memleket ayrımı yapmak değildir; Sivas ili, bir Türkiye mozaiğidir. Öncelikle Sivas olmak üzere, bütün Türkiye vatandaşı olan insanları bir araya getirmek, hasret gidererek bir muhabbet ortamı oluşturmaktır” şeklinde konuştu.
Özellikle, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’a, bu etkinliğe yaptıkları destekten dolayı teşekkür eden Yalova Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Çetin Gürlek, bu tür etkinlikleri önümüzdeki yıllarda da yapma arzusunda olduklarını söyledi. 
Nüfus olarak Sivaslıların fazla olduğu, yaz tatillerinde çok gözde bir yer olması sebebiyle Çınarcık’ı seçtiklerini belirten, Organizasyon sorumlusu Can Ağır ise, ‘Kurulan 33 stantta başta Sivas olmak üzere 72 ilin ürünleri yer alacak.
Sivas ve çevresindeki illerin yöresel ürünlerini burada halklarla buluşturuyoruz.Sivas’a ait hediyelik eşyalar, el sanatları, yöresel gıda ve ürünleri, çevresindeki komşu illerin gıda ürünleri bu organizasyonda yer alacak. Organizasyonda başta Sivas kültürüne ait ürünler olmak üzere; Antep ürünleri, Hatay yemekleri, Erzurum Cağ kebabı, Gümüşhane sucukları, pestilleri ve marmelatları, Kastamonu ilinin organik kuru baklagiller yer alacak. Dünyaca bilinen Sivas kültürü de bu organizasyonda vatandaşlarımıza tanıtılacak” dedi.  
Haber / Foto: Yunus Ozan SÖYLER