Gazipaşa Caddesi üzerinde motosikletlerin çevreye rahatsızlık vermeleriyle ilgili yapılan yoğun şikayetlerüzerineİl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri motosiklet sürücülerine uygulama yaptı. Motosikletlerin geçişine yasaklı olan Gazipaşa Caddesi üzerinde yasağa uymayan motosiklet sürücülerine, ekipler tarafından işlem yapıldı. Denetlemede, 9 motosikletten 2 tanesi eksik evrak sebebiyle trafikten men cezası aldı. Toplam 2 saat süren uygulamanın sonunda araçlar, yedi emin otoparkına çekildi.  
Yapılan uygulamadan memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar da uygulamaya destek verdi. Motosikletlerin geçişine yasaklı olan alanlarda araçların can güvenliğini tehlikeye attığını belirterek uygulamaların devam etmesini istediler.
Uygulamalar Koordineli Olarak Devam Edecek
Konu ile ilgili açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “ Yalova’da yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi de motosikletli araçların yaya trafiğine açık olan yerlerde yasağı delerek buraları kullanmaları, aşırı sürat yapmalarıdır. Bu yüzden ortaya çıkabilecek kazalar vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Vatandaşlarımızdan, hemşehrilerimizden bu yönde çok fazla şikayet geldi. Bunun sonucunda İl Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile koordine olan Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz uygulama yaptı. Gazipaşa Caddesi’ne gelen motosikletli araçlar durduruldu. Gerekli denetimler yapıldı. Bu uygulamamız yaz boyunca gerek doğu sahil bandında gerekse batı sahil bandında özenle ve dikkatle Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak devam edecek” dedi.