Türkiye’nin en büyük Cem Evi için Yalova Belediyesi ile Cem Vakfı arasında kültür merkezinin, kültür ve eğitim alanı olarak kullanılmasıyla ilgili protokol imzalandı. Protokolün imzalarını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner attı.

“Bu Eser Vefa Salman Döneminde Yapıldı”

Yalova Belediyesi Encümen Salonu’nda Cam Vakfı heyetinin de katılımıyla düzenlenen imza töreninde söz alanCem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “Başkanımız Vefa Salman halkın efendisi gibi değil de halkın hizmetkarı gibi çalışıyor. Bizim içinde çok anlamlı bir günde, inancımızın temelini oluşturan bir ayda Cem evi protokolünü imzalama şerefine nail olduğum için sizler adına kendisine teşekkür ediyorum. Alevi camiası kendine yapılanları unutmazlar, bu iyiliklerde asla unutulmayacaktır. Bu eser sizin döneminizde yapıldı. Bir eser bıraktınız. Bizden sonraki insanlarda bu eseri güzel şekilde yadedip, anacaktır. Bu eşsiz yapının kültürümüze, inancımıza ve Yalova’nın tüm insanlarına hizmet etmesini diliyorum” dedi.

“Bu Bir İhtiyaçtı”

“Hayırlı bir günde hayırlı bir imza atmak benim içinde son derece onur ve gurur verici” diyerek sözlerine başlayan Başkan Vefa Salman, “İlk ben aday adayıyken bir yemekte şunu söyledim; ‘Yalova’da bir Cem evi yapılacaksa bunu Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı yapar’ demiştim. Onun sözünü orada vermiştim. Benim adımı doğru koymuşlar. Dedemin babasının ismi Vefa. Kelime anlamı olarak sözünde duran, doğru sözlü demek. Bunun hakkını verdiğim için mutluyum. Yalova’da bu ihtiyacı ben Hacı Bektaş’a gittiğim zaman gördüm, yetmiyordu. Bu bir ihtiyaçtı. Bir yatırım yapılırken ne olursa olsun düşünülmesi lazım. Bu anlamda Yalova’nın 50 yıllık ihtiyacına karşılık gelecek bir yapıyı kentimize kazandırmış olduk. Bu yüzden de çok mutluyum” dedi.

Türkiye’nin en büyük Cem Evi; 3 bin 352 metrekare kullanım alanı ile toplam 4 kattan oluşuyor. Tesis içerisinde; otoparktan yemekhaneye, gasilhaneden ibadethanelere, müze ve kültürel aktivitelerin yapılabileceği alanlara kadarbirçok bölüm yer alıyor. Tamamlanma aşamasına gelen Cem Evi’nin yaklaşık maliyeti ise 10 milyon lira.