Mehmet Erkorkmaz işletmeciliğindeki Altın Balık, Süleyman Bey Mahallesi Rıhtım Caddesi Osmanlı Parkı İçi No:1/2 adresinde 40 yılı aşkın tecrübesi ve müşteri memnuniyeti öncelikli kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunan Altın Balık'ta, restaurant hizmetinin yanı sıra toptan, perakende balık ve pişmiş balık satışı da yapılıyor.

Balıkçılığın ailede dede mesleği olduğunu söyleyen İşletmeci Mehmet Erkorkmaz, "Bizde balıkçılık dede mesleği. Toplamda 80 seneye yakın balıkçılık sektörünün içindeyiz, 40 senedir de firma olarak hizmet veriyoruz. Ürünlerimizin daima taze olmasına özen gösteriyoruz. Günde yaklaşık 300 kişiye yakın misafiri restaurantımızda ağırlıyoruz. 100 ila 150 kilo arasında da balık satışı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Haftada en az 3 kez balık tüketilmesi gerektiğini söyleyen Erkorkmaz, vatandaşlara özellikle uskumru balığı tüketmeleri gerektiği noktasında öneride bulundu. Uzun süredir Marmara Denizi'nde uskumrunun çıkmadığını dile getiren  Erkorkmaz, "Uskumrunun bu sene Marmara Denizi'nde bolca çıkarılması denizlerin temizlendiğine dair kanıttır. Uskumru, insan vücuda yaralı en olan en lezzetli balık çeşididir. Omega-3 yönünden de oldukça zengin bir balıktır.  Omega 3 vücudumuzda pek çok işlemde kullanılıyor ve bunlar arasında öne çıkanları kalp ve damar sağlığının koruması, beyin hücresini kaplayan zarın üretimi, kanın normal şekilde pıhtılaşmasının sağlanması olarak sıralayabiliriz. Bu yüzden vatandaşlara özellikle uskumru balığını tüketmelerini tavsiye ederim" dedi.

Haber: Sezgin Altınel