YAFA Müh. Müş. İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Bilgin

'Yasal mevzuatlara ve ruhsat şartlarına uygun hareket ediyoruz'

YAFA Müh. Müş. İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Bilgin tarafından yapılan yazılı açıklamada,"Son günlerde YAFA Müh. Müş. İnş. San. ve Tic. A.Ş.'nin Yalova bölgesindeki faaliyetleri hakkında, Gürer Mad. Nak. Asf. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından asılsız, mesnetsiz, iftira mahiyetinde kamuoyuna beyanatlar verilerek, haksız bir şekilde şirketlerimizin kamuoyu nezdinde itibar kaybetmesine sebebiyet verecek faaliyetler yürütülmektedir"

'Hiçbir kusurlu ve yasa dışı faaliyetimiz yoktur'

Açıklamasında yasa dışı bir faaliyette bulunmadıklarını dile getiren Bilgin, "Yalova ilimizde yapımını üstlendiğimiz Yalova Dörtyol Kavşağı projesinin ilk aşamalarında asfalt ihtiyacımızı, bölgede tekel durumunda olmasına ve bunu kalite olarak kötüye kullanmasına rağmen adı geçen firmadan temin etmek zorunda kaldık. Gürer madencilik tarafından yapılan köprünün asfalt işleri arzu edildiği gibi yapılmadı ve kabaran asfalt sökülerek tarafımızdan yeniden yapıldı. Yalova halkı bu duruma tanık oldu. Bizde bu durumun sürdürülemez olduğunu gördük ve kendi asfalt tesisimizi kurmaya yönelik çalışmaları başlatarak, belirtilen firmayla tüm ticari ilişkilerimizi kestik.

Bölgede üstlendiğimiz bir diğer projemiz olan, Yalova-Karamürsel Devlet Yolu projemizi, taahhüt ettiğimiz zamandan daha önce ve kusursuz bir şekilde tamamlamak amacıyla, asfalt üretim tesisimizi gerekli izin ve ruhsatları alarak hızla faaliyete geçirdik. Böylelikle bölge insanımızın ve bu projelerin hayata geçirilmesiyle rahata kavuşturarak, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini hızla ortadan kaldırmak üzere, var gücümüzle çalışmalarımıza devam edebilmek için, bu projemizde en büyük ihtiyaçlarımızdan biri olan asfaltı ürettik ve ürettiğimiz asfaltı sadece adı geçen projemizde kullanıp, başka herhangi bir projemizde kullanmamakta ve ticari satış yapmamaktayız.

Yapımını üstlendiğimiz yeni projemiz, Çiftlikköy Belediyesi Asfalt Yol Yenileme işlerinin ihtiyacı olan asfalt, Kocaeli ilimizde faaliyet yürüten Özaslan İnşaat, Asfalt, Harfiyat, Nakliyat firmasından temin edilmektedir.

Bu açıklamamızı doğrulayan tüm belge ve bilgiler ekte olup, ayrıca Yalova Valiliği, Yalova İl Özel İdaresi ile diğer ilgili kamu kurumlarına sunulmuştur. Yasal faaliyetlerimizin dışında, müfteri firmanın iftira ettiği gibi hiçbir kusurlu ve yasa dışı faaliyetimiz yoktur, tüm faaliyetlerimiz her zaman kamunun denetimine açık ve şeffaftır. Bütün bu projelerimizde yürütülen çalışmaların her aşamasında, tüm yasal mevzuatlara ve ruhsat şartlarına uygun hareket etmekteyiz" dedi.

'Bu rakamlar kimin kamuyu zarara uğrattığının delilidir'

Kamu yararını ön planda tuttuklarının da altını çizen Bilgin, iddia edilenin aksine  Gürer Mad. Nak. Asf. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.  firmasının kamuya zarar verdiğini söyledi.

Bilgin, "Bizim Yalova ilinde projeler üstlenmemiz, faaliyetlerde bulunmamız, ilgili ruhsatlarımızla verilen izinler kapsamında Yalova-Karamürsel Devlet Yolu projemizde kendi asfaltımızı kendimizin üretmesi, diğer projelerimizin de asfalt ihtiyaçlarını, komşu illerde asfalt üreten firmaların karşılamaya yönelik girişim ve ticari faaliyetleri, bölgede önceleri tekel durumunda olan Gürer Mad. Nak. Asf. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin devletimizi zarara uğratacak şekilde kamu projelerinde 240,00 TL/TON civarında birim fiyatlarla sattığı asfaltın, birim fiyatının 100,00 TL/TON mertebesine inmesi, kamu menfaati açısından olumlu bir gelişme olmuştur.

Müfteri firmanın bütün hırçınlığının sebebi budur. Firmamızın Yalova bölgesinde faaliyetlerine başlamadan önce 240 TL/TON fiyattan sattığı asfaltın bu gün 100 TL/Tona satmaya mecbur kalmaktadır. Bu rakamlar kimin kamuyu zarara uğrattığının delilidir" dedi.

Gerekli hukuki süreçler başlatılacak

Gerekli hukuki süreçlerinde en kısa zamanda başlatılacağını dile getiren Bilgin,"Bu gelişmelerle birlikte ismi sıklıkla zikretmek istemediğimiz yukarıda adı geçen müfteri firmanın karalama faaliyetleri başlamış ve önü alınmaz bir şekilde devam etmektedir. Öyle ki, kendini kamu gücünün yerine konumlandırarak sürekli şantiyelerimizi izlemeye, araçlarımızı takip ederek trafik güvenliğini tehlikeye atmaya varacak boyutta çirkin hareketleri, devlet kurumlarımızı zan altında bırakan ve kamuoyunu yanlış yönlendiren beyanatları devam etmektedir. Müfteri firmanın bu yasa dışı davranışları sebebi ile Yalova Valiliği, Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nı ve emniyet güçlerini göreve davet ediyoruz.

Temel prensibi, yap parasını al, 3 ay sonra bozulsun, tekrar yap, tekrar parasını al olan bu müfteri firma yetkilisinin kamuoyuna yönelik beyanatlarının tamamı gerçek dışı, kurgu, hayal ürünü olup, tüm yasal haklarımız baki olmak üzere, maddi ve manevi tanzim haklarımızın saklı olduğunu belirterek, gerekli hukuki süreçlerin hızla başlatılacağını kamuoyu bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.

Bingin'Kim kimin yanında olduğunu göstermiştir'

Yaşar Bilgin, yazılı açıklamasında hain darbe girişiminin yaşandığı, 15 Temmuz gecesinde tüm imkanlarını Yalova Valiliği ve Yalova Emniyet Müdürlüğü'nün hizmetine sunduğunu belirterek, Gürer Mad. Nak. Asf. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasını 15 Temmuz gecesinde yapılan çağrılara cevap vermemekle suçladı.

Bilgin konuyla ilgili olarak, "Firmamız, milli iradeye ve devletimizin bekasına yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminde, ilk andan itibaren tereddütsüz ve tüm imkanları ile devletimizin ve milletimizin yanında yer almış, Yalova Valiliğimiz ve Yalova Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çağrıya anında cevap vererek, Yalova Taşköprü şantiyesindeki araç-makine parkımızı Yalova Hava Meydan Komutanlığımıza yönlendirip kalkışmanın başarısız olması için tüm gayret ve imkanlarımızı ortaya koymuştur. Firmamızın bu çabası Yalova Valiliği ve Yalova Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında sabittir.

Bunun aksine, Gürer Mad. Nak. Asf. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. isimli firma ise 15 Temmuz gecesi Yalova Valiliğimiz ve Yalova Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çağrılara cevap vermeyip, araçlarını Yalova Valiliği ve Yalova Emniyet Müdürlüğümüzün emrine sunmamış, durumun netleşmesini bekleyip, gece saat 03.00'ten sonra göndermek istemiş, bu tutumları Yalova İlimiz Mülkü Amirliği ve idareleri tarafından esefle karşılanmış ve kabul görmemiştir.

Böylece bu firma 15 Temmuz gecesi kimin yanında olduğunu göstermiştir" dedi.

Haber: Ayhan Polat