Mehmet Gürel’in partiye yaptığı resmi adaylık başvurusunda ise eşi Berrin Sorucu Gürel yalnız bırakmadı.  Gürel, adaylık dosyasını CHP Merkez İlçe Sekreteri Kemal Sürel’e teslim ederek CHP’nin resmi belediye başkan aday adayı oldu.

     Gürel, “Hepimizin amacı Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımaktır. Partimizin adayı kim olursa olsun en ön safta çalışacağım. Diğer aday adaylarının da böyle yapması gerekir zaten. Önemli olan aday adayı olmak ya da aday olmak değil önemli olan seçimi kazanmaktır.

         Yalova halkının her kesiminde ciddi destek alıyoruz. Biz tabi aday adayı olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu emeklerinde karşılığını alacağımıza inanıyoruz. Tek amacımız Yalova belediyesini kazanmaktır. Bütün çalışmalarımız bu doğrultudadır diyen Gürel, amaçlarının “Güçlü, Güzel, Güvenli bir Yalova’yı oluşturmak olduğunu ve Yalova’yı 8 ay sonra hak ettiği yönetime kavuşacak’’dedi.

          Gürel sözlerine şöyle devam etti, “GÜÇLÜ bir Yalova'yı oluşturmak için GÜZEL bir Yalova'yı oluşturmak için GÜVENLİ bir Yalova'yı oluşturmak için aday oluyorum. Arboretum'dan, stadyumun olduğu alana kadar ortak alanlarımız parsellenip satılmasın diye aday oluyorum. Sadece bir siyasi azınlık değil, tüm Yalova halkı mutlu olsun diye aday oluyorum. Kendine değil, kentine çalışan bir belediye kurmak için aday oluyorum.”Dedi.