Sertifika törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Ar-Ge Başkan Yardımcıları Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ve Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu, diğer davetli Milletvekilleri, AK Parti AR-Ge Birim Başkanlığı yönetimi ve çalışanları katıldı.

      AK Parti'nin tek başına iktidara geldiği 2002 seçimlerinin ardından kendisinin TBMM Başkanı seçildiğini anımsatan Arınç, 1991-95 yılları arasında siyasetin derinden yara aldığını, itibarsızlaştığını, koalisyon hükümetlerinin ömrünün çok kısa sürdüğünü, seçimlere katılım oranlarının düştüğünü, seçmende "dün oy verdik ne yaptılar, bugün oy versek, iktidar olsalar ne yapacaklar" görüşünün hakim olduğunu anlattı.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da törende yaptığı konuşmada, akademi çalışmalarını ve ders programını büyük bir titizlikle belirlediklerini ifade ederek, katılımcılara aktif katılımları için teşekkür etti.

   Danışmanların, hukuktan siyaset bilimine, bilgi ve tecrübe paylaşımından kişisel gelişime, partinin temel siyaset ilkeleri ve politikaları hakkında önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Soylu, 10 yılda önemli bir değişimin yaşandığı Türkiye'de tarih yazıldığını ifade etti.

    Sertifika töreninde danışmalara önerilerde bulunan ve akademiye olan ilgilerinden dolayı danışmanları tebrik eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, danışmanların önemli sorumlulukları olduğunu ifade etti.

      Kendi danışmanı Ali Çalışkan’a başarı sertifikasını takdim etti.

   Başarı sertifikasını Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu’nun elinden alan danışman Çalışkan, ‘Akademi programının kişisel gelişim ve vizyon açısından oldukça verimli ve yararlı olduğunu, akademi sürecinde Milletvekili Temel Coşkun’un gerek zaman anlayışı gerekse fikir, düşünce açısından kendisine büyük katkı sağlıyor’ dedi.

   Başarı sertifikasını almasında en büyük payın Milletvekili Temel Coşkun sayesinde olduğunu belirten Çalışkan, Milletvekili Coşkun’a teşekkür etti.

    Milletvekili Coşkun, danışmanı Ali Çalışkan’ı tebrik etti.